Cor en de Z1000.

Datum: 24-07-2018

Cor en de Z1000.

 

De Z1000, drie jaar geleden gereden tijdens een proefrit op de paasshow van Motorplanet, was een machine waar ik toentertijd geen  vriendjes mee werd. De achtervering en demping, het leek wel een hard-tail, was knoerthard. De gasreactie was erg aan/uit vanwegeeen injectiegat. Dus met deze 2018 proefrit was ik enigszins bevooroordeeld. Nou, dat was dus helemaal fout ingeschat. Het blijkt dat de jongens uit Kobe aan fijn slijperij hebben gedaan. Het resultaat hiervan is dat vanaf bouwjaar 2017 de bevestiging (linksysteem) van de achtershock en de gasreactie (feller maar geen injectiegaten) veranderd zijn, en dat merk je. De demping is nu lekker sportief hard, maar je rugwervels blijven op hun plek zitten. Voor het gas geldt: super fel maar niet rukkerig bij het gasgeven. Van alle Kawasaki powerbikes die ik gereden heb (ZZR1400, H2, H2SX, Z900, Z1000) kreeg ik van de 2018 Z1000 de grootste glimlach in mijn helm. Waarom? Deze machine past me als een handschoen. Het begint met de zitpositie. Deze is zoals het op een naked bike bedoeld moet zijn.  Lekker agressief aanvoelend zonder dat het oncomfortabel is. Kniehoek is goed, groter dan op de Z900, zijn concurrent in eigen huis. Licht voorover gebogen, klaar om de bochten aan te vallen, voel je je echt heerser over de weg. Dan het vermogen en koppel. Bizar veel, vooral de hoeveelheid koppel boezemt ontzag in, maar (gelukkig)  nog uitstekend zonder elektronische hulpsystemen te mennen.

Motor starten en even warmdraaien. Tsjonge, wat een heerlijke brul komt er tijdens het geven van korte gasstootjes uit die twee uitlaatdempers zeg. Kippenvel.Sturen en remmen gaat perfect. Stuurt een fractie zwaarder in dan de Z900, maar ik had het verschil vanwege de tien kilo zwaardere Z1000 groter verwacht. Na 500 meter ben je volledig gewend aan de Z1000,en zijn stabiliteit in bochten  is superieur. Noemde ik het blok van de Z900 (het kleine broertje van de Z1000) nog een patsertje, dan valt het Z1000 blok toch echt in de categorie ‘slopers’. Man, wat een overvloed aan koppel heeft die Z1000. Kijk je naar de kille acceleratiecijfers van de Z1000 en de Z900,binnen 3,2 en 3,3 seconden naar de 100 km/uur. Kan je denken, mwah, dat merk je niet. Inderdaad, een tiende seconde merk je niet, maar wel de manier hoe het Z1000 blok dit doet. Op pure, ogenschijnlijk moeiteloze,  macht.

Vang tijdens het rijden wel een flink pak wind op mijn bovenlichaam. Een fly-screen zou hier echt op zijn plek zijn. Het originele Kawasaki fly-screen die ik bij de accessoires zie staan is, naar mijn idee,  veel te klein. Zo klein dat je blij mag zijn als er na een heel motorseizoen  2 vliegen geplet op zitten. Nee, dan kan je beter bij Barracuda of Puig gaan shoppen. Zien er mooi uit en geven echt bescherming tegen de rijwind. Deze merken zijn uiteraard gewoon door Jan te bestellen.

Het zitje is hard. Ik hou daar van. Je voelt ieder steentje of rilletje in het wegdek, dus je voelt exact waar de banden, en dus je motor, mee bezig zijn. Daarnaast kan je lekker makkelijk gaan verzitten bij het betere bochtenwerk. Denk dat je bij een meerdaagse toertocht wel moet kiezen tussen een Air-hawk kussen op je zitje of massief eikenhouten billen.

Waar ik de afwerking van de Z900 ‘prima  voor elkaar’ noemde, is de afwerking van de Z1000 eerder premium. Alles zit perfect op zijn plek. Neem alleen al de twee kabelhoudertjes bij het stuur. Klein detail, maar toch. Zie de prachtige conische achterbrug met de excentrische kettingspanners. Het machtige aluminium frame. Rondom  voorzien van led-verlichting. De in tweeën gedeelde toerenteller. Zag dit eerst als een nutteloze gimmick. Maar nee, het werkt echt. De eerste vierduizend toeren in het verticale gedeelte zijn nauwelijks zichtbaar (ik zou er ook gewoon een stukje zwarte tape overheen plakken). Het tweede (bovenste) deel van de toerenteller werkt met goed zichtbare witte leds vanaf 4000 tpm, en zodra je het eerste ledje onderin je blikveld  ziet oplichten weet je: de Z1000 is ready forlaunch. En als je langer gaat kijken naar de Z1000 weet ik zeker dat je nog meer mooie details zal vinden.

Bij Motorplanet staan twee hagelnieuwe Z1000’s, plus een Z1000R op een liefhebber te wachten. De normale versie in een groene en een blauwe uitvoering. De demo (ook blauw) waar ik mee gereden heb staat nu ook in de verkoop. Toen ik de motor uitzette stond er 540 km op de teller. Dus eigenlijk ook nieuw. Bij deze demo krijg je ook nog, als ik het goed begrepen heb van Robert, een paar Akra-dempers erbij. Zijn 9,2 kilo lichter dan de originele dempers. Is dat gewichtsverschil met de Z900 ook weer mooi weggewerkt.

 

Op de foto’s een voorbeeld uit Ubine’s kledingshop, van trendy motorkleding, passend bij een stoere motor als de Z1000. De hoodie en jeans zijn beide compleet gevoerd met kevlar en volledig voorzien van CE-goedgekeurde protectie op schouders, elle bogen, rug, knieën en heupen.

 

Richa Titan hoodie.

Richa Jeans original.

Richa Wind handschoentjes.

RustyStitches motorschoenen.

Roof Boxer helm.

 

Tot de volgende keer.

Kawa4ffr.

 

 

Lees meer

Cor en de Versys 650.

Datum: 23-07-2018

Cor en de Versys 650.

 

Deze keer gaan we de Versys 650 aan de tand voelen. Bejubeld vanwege zijn uitstekende commuter (woon-werk) eigenschappen. Dit gaan we beoordelen aan de hand van brandstofgebruik, windbescherming enzovoort. Tevens gaan we kijken of de Versys 650 nog andere emoties teweeg brengt tijdens het testrondje.

Wat mij als eerste opvalt bij het zien van de Versys is zijn volwassen voorkomen. Sinds de update waarbij de koplamp, gelijkend op een lichtgevende champignon, werd vervangen door het ‘ZX10R’ kuipje, koop je de Versys 650 niet alleen vanwege de goede rijeigenschappen maar ook omdat je hem mooi en stoer vindt. Je krijgt meteen zin om op te stappen en te gaan rijden. In eerste instantie intimideert de Versys mij trouwens met zijn zithoogte. Nergens voor nodig. Met mijn 1,78 meter en korte beentjes stap ik makkelijk op en voel me meteen thuis op het zitje. Hup, in zijn eerste versnelling en rijden. Dit gaat zo makkelijk en vertrouwd dat gewenning absoluut niet nodig is. Eerst aftanken om na mijn testrondje de Versys opnieuw af te gaan tanken. Dit omwille van het gemiddelde brandstofverbruik te kunnen berekenen. Dat gegeven kan namelijk een belangrijke overweging voor woon-werkrijders zijn.

Het zadel is lekker ruim en dik gepolsterd. Hier moet het uren achtereen op vol te houden zijn. Wat me ookmeteen opvalt is de uitstekende windbescherming achter het verstelbare ruitje. Het stond in de hoogste stand. Met mijn lengte had ik totaal geen winddruk op mijn lichaam en ook geen wervelingen rond de helm. Prima dus. Je ziet en voelt dat de Versys lekker robuust is. Je hebt echt een flinke motor tussen je benen en een stuur met de juiste breedte in je handen. Kan me zo voorstellen dat bij woon-werkverkeer in de spits de zithoogte nog een voordeel heeft. Je kijkt lekker soeverein over al het vierwielige blik heen, waardoor je een lekker overzicht van het verkeersbeeld voor je  hebt. Je dram-lichtjes (optionele led mistlampen) aan en de automobilisten zien je van verre in de file aankomen. Veilig idee.

Mijn testrondje bevat alle soorten wegen. Veel binnendoor, veel bochten uiteraard, stukje snelweg en helaas ook verkeersdrempels. Maar met zo’n allroad zijn die verkeersdrempels  juist een feestje!De Versys eet ze als chocoladekoekjes bij de koffie. Wil je is een keer lekker gek doen. Ga op de voetsteunen staan, kont naar achteren en met behulp van de grote veerwegen van de Versys voel je je net Jeffrey Herlings op een wasbord van een crosscircuit.Maar ook zonder te gaan staan blijft het heerlijk comfortabel aan boord van de Versys.

De remmen meteen getest bij het stoplicht op de Hogering bij Waterwijk (camera). Het stoplicht presteert het altijd om bij het twijfelmoment, geef ik gas of ga ik in de remmen, op oranje te springen. Geen auto achter me, dus remmen!!!! Met twee vingers kan ik de Versys tegen het ABS aan remmen. Dit zegt iets over de remmen of over de spierkracht in mijn vingers. Hm, ik zet mijn geld op de remmen.

Bochten gaan, ondanks zijn rijklaar gewicht van 217 kilo, als vanzelf met de Versys. Dit rijklaargewicht is dus inclusief 21 liter benzine (ja echt waar)in de tank. Dus de benzinepomp ga je niet vaak zien. Dat de Versys toch een bochtenmonstertje pur sang is, komt mede door het tweecilinder concept. De krukas is veel korter en lichter dan in een viercilinder. Draait ook minder toeren dan in een vierpitter.  Dit heeft als resultaat dat er bij het maken van bochten veel minder kracht nodig is om het gyroscopische effect van een snel draaiende krukas teniet te doen. Oké, iedereen nog wakker?

Waar ik ook blij van word is de grote draaiknop om de veervoorspanning  achter makkelijk te kunnen aanpassen. Dus optionele koffers er op, twee klikjes rechtsom draaien. Passagier achterop, klikje of vier erbij. Zo ben je altijd met de juiste rijhoogte onderweg en behoudt de Versys, ondanks de zwaardere belasting,  zijn goede stuureigenschappen.

Het blok heeft, zo je dat wilt, best sportieve aspiraties. Je moet dit uiteraard wel in perspectief zien. Met bijna 70 pk en het koppel behorende bij een 650 cc machine ga je bij volle bak optrekken natuurlijk niet de snelheid waarmee de aarde om zijn as draait verhogen of verlagen. Je kan het blokhet best tussen de 3000 en 8000 tpm houden. Onder de 3000 tpm gaat hij, tweecilinder eigen,  wat bokken. Boven de 8000 tpm, hij mag 10000 tpm draaien, lijkt het of hij in zo’n dikke postbode elastiek loopt. De fut is er dan een beetje uit. Maar met de perfect schakelende versnellingsbak (Kawasaki eigen) is hij prima in zijn powerband te houden.

En nu de hamvraag. Wat is het benzineverbruik geweest? Ik heb twee keer mijn testrondje gereden. De eerste keer nauwlettend de ECO-meter in de gaten gehouden (rustig rijden dus!!) om meteen na het eerste rondje de tank weer vol te gooien. Dit alles om het gemiddelde benzineverbruik tekunnen berekenen. Afgerond 1ltr op 24 kilometer! Dat in combinatie met de 21 litertank. Ongelofelijk. Theoretisch 500!! kilometer op een tank. Heerlijk. Mijn tweede rondjelekker het stof uit het dempertje geblazen. Tijdens acceleratie veel met het gas tegen de stuit gereden. Dit om de sportieve kanten, die er dus absoluut zijn,  van de Versys 650 te testen. Hierna niet wezen tanken om het gemiddelde benzineverbruik te berekenen. Soms zijn er dingen die je maar beter niet kan weten.

Conclusie: Mooie machine om te zien (vind ik). Perfect voor, zeker met de optionele koffers, woonwerk verkeer. Draait zijn hand niet om voor een lang weekend weg of vakantie met de motor. Dit met of zonder duo passagier.  Zuinig met de brandstof,en wanneer er om gevraagd wordt lekker sportief.

 

Foto 1:De Versys 650 in de prachtige Kawasaki Racing Team (KRT) kleur. Er wordt tevens een veel gebruikte AllWheather uitrusting uit Ubine’s kledingshop getoond. Dit alles vanzelfsprekend waterdicht en met uitneembare thermovoeringen.

RichaInfinty 2 jack Titan.

Richa Coloradobroek.

RichaTormo handschoenen.

Richa korte motorlaarzen.

Shark D-Swal helm met ingebouwd zonnevizier.

 

Foto 2: Ook een sportieve outfit misstaat de Versys niet.

 

Tot de volgende keer.

Kawa4ffr

 

 

 

 

Lees meer

De Kawasaki Z900 van Cor!

Datum: 28-06-2018

De Kawasaki Z900 van Cor!

Door de vakpers de hemel in geprezen tijdens de introductie (2017) van de machine. En ja, alles wat ze in die artikelen beweren klopt als een zwerende vinger. Dus klaar is Kees, de kortste review die ik ooit geschreven heb.
Nee, zo makkelijk ga ik mezelf er niet van af maken. Zelf ben ik in het bezit van een mooie Z900 en met de afgelopen Motorplanet tourrit, die overigens weer superleuk en gezellig was, zag ik de 7000 km op de teller verschijnen. Dus ik ben van mening dat ik dan toch genoeg extra ervaringen met de Z900 heb opgedaan om dat met jullie te delen.

Vanaf het eerste moment dat ik op mijn nieuwe Z900 in Maart 2017 bij Motorplanet wegreed voelde ik mezelf een klasse betere motorrijder. Omdat ik na 40 jaar motorrijden niet in motorsprookjes geloof, dat je van het een op het ander moment een betere motorrijder wordt, komt deze verdienste volledig op het conto van de Z900. Dit komt door het gemak waarmee de Z900 stuurt en tijdens het rijden vertrouwen en nog eens vertrouwen geeft. Het is uiteraard zaak eerst de nieuwe banden ruw te rijden. Daarna kan je de achterband, vanwege het vertrouwen in de Z900, zonder klotsende oksels en verhoogde hartslag tot op de randen toe tegebruiken. De achtervering heb ik na verloop van tijd drie millimeter meer voorspanning gegeven (ik ben 78 kg). De machine behoudt dan toch zijn stabiliteit en comfort maar stuurt bij kort snel stuurwerk, doordat de voorvork een fractie steiler is komen te staan, net even wat giftiger in. Kwestie van smaak. En ja, dan het alom geprezen motorblok. Het snoepje van de week. Wat een turbine, wat een kracht, wat een patsertje!Tot 7000 tpm al een beul van een blok. Daarna trekt hij zijn bovenlip nog eens extra hoog op om ook echt hard te gaan doorbijten. Door het perfecte rijwielgedeelte,en de doseerbaarheid van het blok, ook echt bruikbaar vermogen. De versnellingsbak schakelt als het bekende warme mes door de zachte boter. Veel gevoel in de bak en korte schakelwegen. Daar houden we van! Remmen perfect, echt sportmotorniveau. En ja, zelfs de achterrem doet lekker mee. Heb dat wel eens anders meegemaakt.

De afwerking is perfect voor elkaar. Niethelemaal van Italiaans niveau, maar dat is de prijs van de Z900 gelukkig ook niet.

De ergonomie is prima. Als je groter dan 1,75 (ik ben 1,78 meter) meter bent, is het verhoogde zadel een aanrader om in te investeren. Beter voor je knieën en het plaatst je bovenlichaam net iets meer boven het stuur. Voelt net wat actiever en agressiever aan. Naast dit zadel heb ik nog de volgende nuttige en minder nuttige, maar wel mooie, accessoires op mijn Z900 gemonteerd:
Het performance-pakket bestaande uit: Akrademper, buddyseatafdekking, tankpad en flyscreen. Bij dat flyscreen merk je echt een verschil. Een toerbuffel gaat het nooit worden natuurlijk maar het houdt toch behoorlijk veel wind van je bovenlichaam weg.

De originele Kawa-valblokken, vooras beschermers en de kunststof bescherming voor het koppelingshuis rechts en het statorhuis links. Robert wilde bij het horen van dit alles me ook meteen maar extra zijwieltjes verkopen. Maar toch, bij een onschuldig schuivertje of omvallen kan dit het verschil zijn tussen het op eigen kracht thuis kunnen komen of een bezoek krijgen van de plaatselijke berger.

De “verplichte” kleine kentekenplaat-houder uiteraard. Niet nuttig wel mooi. Een lithium-ion accu. Scheelt 1,5 kilo. Geeft bij mij het placebo-effect dat de Z900 nog beter stuurt en sneller is. Een Cobra kettingsmeersysteem. Echt handig, onderweg tijdens het rijden even smeren en klaar. Ik heb nooit iemand achterop, dus die voetsteunen meteen de kast in. Exhaust-hanger van R&G er op en de Z900 is weer een stukje lichter en het staat lekker racy. Ik hou van motoren die lean en mean zijn en “last but not least”,de radiatorbeschermer. Nuttig en mooi. Het geeft de schouderpartij van de Z900, naar mijn mening, nog net dat beetje extra volume.

Op de foto het gereedschap waarmee ik de wegen in de Flevopolder onveilig maak.
Uiteraard mijn hondstrouwe maar bloedsnelle en felle Z900.

Als motorkleding draag ik daarbij het liefst deze bij Ubine’s kledingshop aangeschafte outfit:
Shoei NXR helm: sporthelm zonder ingebouwd zonnevizier. Daardoor lekker compact qua afmetingen en super licht.
Macna Voltage: Sportieve leren combi.
SidiRoarr laarzen.
Richa warrior evo handschoenen. 

N.B. Mocht je jezelf voorgenomen hebben voorlopig geen nieuwe motor te willen kopen, ga dan bij Motorplanet vooral geen proefrit met de Z900 maken. Je goede voornemen verdwijnt dan namelijk als sneeuw voor de zon. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Ben je daarentegen wel in de markt voor een nieuwe super-naked. Bel Robert en ga tijdens een proefrit genieten van de prestaties en rijkwaliteiten van de Z900.
Tot de volgende keer,

Kawa4ffr

 

 

Lees meer

Foto’s Motorplanet Tourrit 2018

Datum: 17-06-2018

We kijken terug op een zeker geslaagde dag!

Het weer zat mee, we hebben geen druppel gehad tijdens de rit. Tijdens de BBQ een aantal druppels, maar dat mocht de pret niet drukken, want de Kawasaki tent heeft ons keurig droog gehouden.

We hebben meer foto’s, deze volgen binnenkort!!

Zie ook de Facebook van Motorfashion!!!

Lees meer

Ninja H2 SX SE Geschreven door Cor,

Datum: 07-06-2018

Vandaag gaan we rijden en sprinten met de H2 SX. Het wordt een wat langere review dan normaal. Want ja, de H2 SX, het vlaggenschip van Kawasaki. Eerst weer warm rijden natuurlijk. Daar blijft zo’n motorblok je altijd dankbaar voor. Na 20 minuten wijk ik af van mijn normale scheur rondje en ga op zoek naar een lang recht stuk (niet moeilijk in Flevoland) ver buiten de bebouwde kom. Op mijn zelfbenoemde drag-strip moet het gaan gebeuren. Eerst controleren of er geen overstekende oma’s met kinderwagens van pasgeboren kleinkinderen in een straal van 10 km aanwezig zijn. Je moet er toch niet aan denken….Het zou toch eeuwig zonde van die kinderwagen zijn! Nee zonder gekheid, het moet wel veilig blijven natuurlijk.

Ik merk bij mezelf toch een opkomende nervositeit. Nou zal de gemiddelde Honda Pacific Coast rijder denken. Nerveus? Ik maak zes keer per dag een stoplichtsprint! Daar heeft hij een punt. Maar toch, als je gaat sprinten met een motor met de kracht van een exploderende kernreactor aan het kettingwiel, voelt het toch even anders. De eerste twee pogingen kunnen dan ook zo de vuilnisbak in. Ik neem voor de derde keer plaats op mijn zelf verzonnen drag-strip en gaaaaaas. Nu dwing ik mezelf om volledig op de elektronica (traction control en wheelie control) te vertrouwen. Vanaf de 2e versnelling gaat het gas vol tegen de aanslag. Onder in mijn blikveld zie ik iets oranje flikkeren (tractie control) en bij ongeveer 10000 RPM schakel ik steeds met behulp van de quickshifter op.

HolyMoly Macaroni, zo moet een F18 Hornetstraaljagerpiloot zich voelen wanneer hij full throttle, naverbranders aan, met behulp van de katapult van een vliegdekschip wordt weggeschoten. Dit is gewoon te bizar voor woorden. Na een bepaald punt ook zeer intimiderend trouwens. Wat een geweld! Het valt mij op dat de quickshifter bij dit beukwerk trouwens perfect is. Waar het op een zondagmiddagritje in de file, tussen de elektrisch ondersteunde fietsen ,naar mijn mening, een nutteloos accessoire is, is het nu puur verslavend. Gas vol open houden en dan zonder koppeling opschakelen. Het geeft de acceleratiesensatie nog een extra dimensie. Terugschakelen (blipper) kan ook zonder koppeling. Werkt prima……maar toch vind ik ouderwets terugschakelen met de koppeling, met mijn eigen toefje tussengas, nog iets mooier en soepeler voor het mechaniek gaan.

Gewoon rijden gaat heerlijk met de H2 SX. Hij heeft een beetje last van het slagers syndroom, meneer/mevrouw mag het een onsje (of driehonderd) meer zijn. En dat voel je tijdens het sturen. De kilo’s drukken best door. Maar zoals ieder verhaal heeft ook deze twee kanten. Tijdens fel sprintwerk en het snelle autobahnwerk met mooie vloeiende bochten zorgt dat kilootje meer voor stabiliteit, en dat voelt dan eigenlijk best wel lekker vertrouwd aan.

Hou je meer van het flik/flak werk en lekker door haakse bochten kappen, wordt het een ander verhaal. Misschien dat er dan beter geschikte machines in het Kawasaki gamma zitten. Laat ik het met een extreem voorbeeld proberen te illustreren. Twee vrienden vertrekken vanaf Motorplanet met hun Kawa’s naar Clervaux in Luxemburg. De een op de H2 SX en de ander op een Ninja 400. Tegen de tijd dat de Ninja 400 rijder bij Maastricht aan het overwegen is om een bezoek aan het drielandenpunt te brengen, is de H2 SX rijder alreeds op het terras in Clervaux,drukdoende zijn eerste Jupiler naar binnen te gieten. Maar dan de volgende dag! Op de immer verraderlijke kleine wegen van de Ardennen, misschien nog een beetje vochtig door de ochtenddouw, zal de H2 SX rijder, door het surplus aan kilo’s (ong. 100) alle zeilen moeten bijzetten om die kleine dondersteen in het vizier te houden. Er komt een moment dat dat niet gaat lukken. Maar dan komt er vast weer een recht stuk van 500 meter of meer en kan de H2 SX, met zijn surplus aan koppel en vermogen, de puppy (Ninja 400) terecht wijzen en de rangorde weer herstellen.

Het tweede punt van de H2 SX is: je hebt een gezondheidsverklaring van je huisarts nodig om op de H2 SX te mogen rijden. Nee, onzin natuurlijk. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Baas in eigen gasklephuis, denk ik dan maar. Nee, iedereen die serieus geïnteresseerd is in de H2 SX moet Robert bellen voor een proefrit. Je endorfine productie wordt echt hoger bij het rijden op deze machine. Toch ben ikvan mening dat, wanneer je echt gaat douwen en duwen met het potentieel wat er in deze machine schuilt, je zowel mentaal als fysiek stevig in je motorlaarzen moet staan.
De foto’s tonen naast de H2 SX, een voorbeeld uit het assortiment van Ubine’s kledingshop om mooi en veilig op deze machine te kunnen toeren. Getoond wordt de SharkSpartanApics helm, Mugello jack/broek van Richa, korte Richa zomerhandschoenen en de SidiFushionRain laars (zoals de naam al suggereert, waterdicht).
Tot de volgende keer. Kawa4ff

Lees meer

Op motoravontuur met Cor,

Datum: 22-05-2018

Deze keer ga ik met een Yamaha FZ01 uit 2014 op pad. Voordat ik ga rijden onderwerp ik de FZ01 eerst aan een visuele inspectie. De vorige eigenaar droeg volgens mij motorkleding van fluweel, want er is werkelijk geen  krasje of dof plekje op de machine te bekennen. Gewoon nieuwstaat. Verder zie ik dat er een verhoogde ruit van Givi op zit en ja ja, een middenbok. Vind het nooit sexy  zo’n stuk oud ijzer onder een motor, maar dat weegt niet op tegen het gemak ervan. Zie de situatie voor je. Na een dag lekker blaffen in de Ardennen schreeuwen de kettingrollen en O-ringetjes om vettigheid. Je maten met hunhard-coresportmachine’s zitten op hun knieën hun ketting stukje voor stukje te smeren. En wat is zo’n ketting dan ineens f*cking lang zeg. Jij zet hem nonchalant op de middenbok, busje spray erbij en 1,2,3….30, en gesmeerd is je ketting.

Oké rijden nu. Eerst even 20 minuten warmrijden en vriendjes met elkaar worden. Wat me meteen opvalt is hoe licht de machine is terwijl hij er stilstaand best imposant uitziet. De tellerpartij is mooi compact en goed afleesbaar. Daar kan de nieuwste generatie motoren nog wat van leren. Mis alleen een gearindicator. Vroeger wisten we niet beter, maar ik ben er nu toch wel aan gehecht. Ik zou er meteen een laten monteren door Jan van de werkplaats.

Zo opgewarmd. We gaan kijken waar de FZ toe in staat is. Gaaaas!!!HolyMoly, het lijkt wel een 2-traps raket zeg. Onder de 7000 toeren gewoon snel, daar boven: alle hens aan dek. Ik zie de auto die eerst op een veilige afstand van zeg 400 meter voor me reed met de snelheid van het geluid op me afkomen. Ik kan daaruit tweeconclusies trekken. Die 150 pk zitten er echt in en ik kon (lees: moest) meteen de remmen flink gebruiken. Nou die werken dus goed. Kan ook niet anders want die komen regelrecht van de R1. De FZ is een echte screamer. Ook letterlijk trouwens. Wat een gaaf geluid komt er uit die sigarenpeuk van eendemper zeg. Toen de FZ voor zijn type-goedkeuring moest komen opdraven bij de RDW was de decibel-taliban duidelijk druk doende met het jaarlijkse uitjenaar Drievliet.

De vering en demping is geheel instelbaar. Ik zie aan de schroefjes op de vorkpoten dat er nog nooit een schroevendraaier in de buurt is geweest. Hoeft ook niet. Met mijn 78 kg stuurt hij mooi neutraal de bochten door. Hij valt de bocht niet in en loopt ook niet wijd.

Wat voor type piloot zoekt deze lasergestuurde precisie bom eigenlijk? Nee, niet die jonge vent van 25 jaar, die heeft nog soepele gewrichten en gaat voor die hard-core sportmachine. Misschien die BMW 850RT rijder die er een pk’tje (of honderd) bij wil? Nee, natuurlijk niet! Die springt nog liever in de gierput van de dichtstbijzijnde varkenshouder dan dat hij op deze mooie incognito-sporter gaat zitten.  Nee, deze motor zoekt een 40 plusser die eigenlijk ook diehard-core sportfiets wil, maar reeds bij het aanschouwen van de zitpositie daarvan acuut last krijgt van een opkomende bekkeninstabilliteit. Zelf hoor ik ook bij deze doelgroep. Ben ook erg enthousiast over deze machine, maar bij mij moet er toch echt Kawasaki op de tank staan. Helaas.

Tijdens mijn vaste scheur-rondje nog even langs huis voor de foto’s. Je kan meteen concluderen dat ik niet fotogeniek ben, maar de helm die ik van Ubine(kledingshop) mocht gebruiken wel. Het is een Simpson. Nieuw in het assortiment. Vroeger bekend uit de sprint-scene en nu voor de openbare weg. Zit goed, zonnevizier, geen herrie, dubbel D (sorry dames, het heet echt zo) sluiting, de veiligste die er is en een mooie prijs. Denk dat vooralde nakedbike/streetfighter jongens er erg gecharmeerd van zullen zijn. Oké, genoeg voor nu en tot de volgende keer.

Kawa4ffr.

Kawasaki Ninja 400, geschreven door Cor 58 jaar

Datum: 15-05-2018

Hallo, mijn naam is Cor en ik ben 58 jaar. Ik rijd 42 jaar motor waarvan de eerste jaren motorcross bij de toenmalige MCA in het westelijk havengebied in Amsterdam. Robert vroeg mij als ervaren en vooral oude rot (fijntjes hoor Robert) is een uurtje te gaan rijden op de nieuwe Ninja 400 en mijn ervaringen op te schrijven.

Tsja, de Ninja 400. Het is typisch zo’n motor die je als oude rot stiekem leuk vindt, maar jezelf ‘verplicht’ voelter met opgeheven hoofd voorbij te lopen. Helemaal fout en dom. Ik heb me in dat uurtje sturen super vermaakt. Eerst uiteraard blokje en banden warm gereden en daarna heerlijk knallen met het gas tegen de stuit uit bochten wegtrekkend. En ja, dat gaat dan nog best hard zonder meteen het gevoel te hebben als een crimineel om je heen te moeten kijken of er misschien een onopvallende politieauto achter je zit.

De zithouding is voor een sportieve fiets heel mild. Je kan het uren achtereen zonder verschoven rugwervels op te lopen volhouden op de Ninja. Het zitje is wel  hard, maar dat geeft dan wel weer een goede feedback van wat de bandjes doen. Dit zijn trouwens  GPR 300’s, de budget Sport Maxxen van Dunlop. Even warm rijden en remmen en ze hebben supergrip. Helemaal niets mis mee. Schrok in het begin trouwens wel even van de remkracht, maar dit was een kwestie van de remblokjes even in laten lopen (de Ninja was splinternieuw). Daarna meer dan voldoende. Voor het mooie zou ik wel graag een tweede schijf in het voorwiel zien. Het is nu links voor een beetje een kale bedoening.  Maar ja dan ga je weer met het gewicht en de prijs natuurlijk.

Het blokje gilt in de hogere toerentallen (hij was echt heel goed warm gereden hoor Robert) als een 4-pitter. Heel gaaf. De versnellingsbak schakelt echt perfect. Dat wordt nog een hele opgave om is een keer mis te schakelen. Dat gaat never nooit lukken.

Had ik al het rijklaar gewicht van om en nabij de 165 kg genoemd? Wat is dat lekker rijden zeg. Toch iedere keer weer een openbaring.  Alles gaat als vanzelf. Heerlijk.

De vering en demping is lekker sportief, maar gelukkig niet zo dat je vizier spontaan uit je helm klettert. Er valt niets aan aftestellen, wat als grote voordeel heeft dat je het ook niet verkeerd kan doen. Goed is goed. Punt .

Negatief puntje (in mijn optiek) is de uitlaatdemper. Dat is echt een gevalletje grof vuil. Te groot, te stil, te zwaar. Mooie goedgekeurde Akra of een 2 Bros Racing, niet goedgekeurd maar oh wat mooi (You Tube: 2 Bros Racing Ninja 400) en er staat een perfect racertje in je schuur.

Groetjes Cor

Kawa4ffr

Lees meer

Koningsdag Gesloten

Datum: 26-04-2018

Op Koningsdag zijn wij gesloten!

Ook hebben wij donderdag 26 April geen koopavond, en zijn wij geopend tot 18.00.

Zaterdag 28 april zijn we gewoon weer open van 9.00 tot 17.00

Het team van Motorplanet Almere wenst iedereen een hele fijne dag!

Paasshow 2018 op 31 maart en 2e paasdag!!

Datum: 31-03-2018

Kawasaki nieuws 2018

Datum: 20-02-2018

Eerste Kawasaki Z900RS in Nederland uitgeleverd

Na eensuccesvolle dealerintroductie heeft Kawasaki de eerste Z900RS, de meest geanticipeerde retrobike ooit, uitgeleverd aan vooraanstaand Kawasaki verzamelaar Ton van Schaik. Naast zijn prachtige collectie heeft Van Schaik nu dus ook als allereerste in Nederland een fonkelnieuwe Z900RS op zijn naam staan.

Een deel van Ton’s imposante collectie was afgelopen november ook al te zien tijdens de Kawasaki News Show in Soesterberg, waar zijn schitterende klassiekers en de nieuwe Z900RS op ongelooflijk veel belangstelling konden rekenen.

 Kawasaki verzamelaar Ton van Schaik:

“Ik vind het geweldig om de eerste Nederlandse Z900RS aan mijn collectie toe te mogen voegen. De designers van Kawasaki hebben fantastisch werk afgeleverd, hoe langer je naar de motor kijkt, hoe meer unieke retro details je ziet, de nieuwe Z900RS is een waar kunstwerk! De motor krijgt een mooi plekje tussen zijn ‘voorouders’ in mijn museum en zodra de zon gaat schijnen ga ik ervan genieten.”

 Kawasaki directeur Henk Salomons:

“Voor een zo’n indrukkwekkende motor als de nieuwe Z900RS wilden we dat de eerste unit bij een speciale klant terecht kwam. Ton is een Kawasaki man in hart en nieren en ik ben ervan overtuigd dat hij zijn nieuwe Z900RS net zo zal koesteren als zijn klassieke Kawasaki’s. Daarnaast vinden we het geweldig om te zien dat de Z900RS enorm goed aanslaat bij het publiek. Als de verkoop op dit tempo door blijft gaan wordt de Z900RS, net zoals de Z1 uit 1972, een grandioos succes!

De nieuwe Z900RS is nu te bewonderen bij uw Kawasaki dealer en is beschikbaar vanaf € 12.999.-

Oud en Nieuw Ton van Schaik

Kawasaki introduceert ultiem “NL Edition pakket” voor Versys 1000

De succesvolle Kawasaki Versys 1000 is een bijzonder snelle en krachtige Dual Purposemet een fenomenaal viercilinder motorblok die 120pk en maar liefst 102Nm koppel levert. Dankzij een uitgebalanceerd rijwielgedeelte en een perfecte handling biedt de Versys 1000 sportief rijplezier onder de meest uiteenlopende weg- en rijomstandigheden.

De Versys 1000 zit boordevol hightech features zoals Traction Control, Power Modes, Assist & Slipper Clutch, ABS en geïntegreerde versnellingsindicator. Om de uitzonderlijk goede lange afstand eigenschappen van de Kawasaki Versys 1000 te benadrukken, wordt de motor in Nederland standaard al geleverd als “TourerEdition” en zonder meerprijs voorzien van; Monokey geïntegreerde zijkoffers (inclusief luxe binnentassen), handkappen, tankpad en middenbok.

Hiermee is de Versys 1000 met afstand de meest compleet uitgeruste motor in zijn klasse.

Voor de meest veeleisende motorrijders introduceert Kawasaki het ultieme “NL Edition pakket”. Dit pakket combineert de meest populaire extra accessoires en maakt de Versys 1000 ongekend compleet. Het “NL Edition pakket” kost slechts  € 799,- extra en bestaat uit:

  • MonokeyTopkoffer in kleur
  • LED mistlampen
  • Frame beschermers
  • Navigatiesteun

De 2018 Versys 1000 is verkrijgbaar vanaf € 14.299,- en leverbaar in het Zwart (Metallic Flat Spark Black), afgewerkt met een sportieve groene striping, Rood (Candy Fire Red) en als SE in Lime Green (Candy Lime Green) met zeer fraaie zwarte graphics.

De Versys 1000 en staat nu klaar voor een proefrit bij de Kawasaki dealer.

2018 Versys 1000 BK2 NL Edition 2018 Versys 1000 GN2 NL Edition 2018 Versys 1000 RD1 NL Edition Versys 1000 Action

 

De Kawasaki Z900RS dit weekend al bij de dealer!

Al maanden wordt er volop gespeculeerd rond de unieke nieuwe Kawasaki Z900RS retrobike, een supermoderne motormet de stijlelementen van de legendarische Kawasaki Z1, die in 1972Kawasaki definitief op de kaart zette.

Aankomende zaterdag 6 januarizullen de eerste Z900RS units al in de showroom staan tijdens de Nationale Z900RS Dealer Introductie. Graag nodigt Kawasaki u komende zaterdag van harte uit voor deze bijzondere introductie, waar u nieuwe Z900RS zelf in levenden lijvekunt bekijken en uw dealer u onder genot van een hapje en een drankje alle ins en outs van deze schitterende retrobike vertelt.

De Z900RS zal vanaf 6 januari in de showroom staan vanaf € 12.999,-

Z900RS - Candytone Brown Z900RS - Metallic Matte Covert Green Z900RS CAFE - Studio

Prijslijst 2018   

Met maar liefst acht nieuwe 2018 modellen is Kawasaki helemaal klaar voor komend seizoen!
Vandaar dat Kawasaki nu ook al de prijzen voor alle 2018 modellen en accessoire pakketten lanceert.
Kawasaki prijslijst NL 2018

Ongekend veel belangstelling voor Kawasaki News Show in Soest!
Kawasaki zet wederom de motorwereld op zijn kop door al op 25 en 26 november haar eigen News Show te organiseren in het Nationaal Militair Museum in Soest. Men kan duidelijk niet wachten om alle 2018 modellen en primeurs te komen zien, want inmiddels hebben al meer dan 5.000 motorrijders zich op
www.kawasaki.nlaangemeld voor gratis toegang!

 Henk Salomons, Directeur Kawasaki Benelux:

“Het is geweldig om te zien dat Kawasaki zo gigantisch in de belangstelling staat. Dit zien we niet alleen aan de uitzonderlijke groei die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, maar ook aan de enorme aandacht die ons merk krijgt van de media én de consument. Op de EICMA Show in Milaan was Kawasaki al de smaakmaker met het meeste 2018 nieuws en in Soest gaanwe dit nog een keer dubbel en dwars overtreffen!”

Naast alle 2018 primeurs zoals de Z900RS retro’s, de Supercharged Ninja H2 SX en de Ninja 400 zullen alle 2018 Kawasaki modellen en kleuren voor het eerst te zien zijn in Soest. Verder laten we iedereen ook kennis maken met onze rijke historie in een indrukwekkend Kawasaki mini-museum.

De toegang is gratis op vertoon van je motorrijbewijs en na pre-registratie op www.kawasaki.nl. Mensen zonder motorrijbewijs betalen het speciale Kawasaki tarief van € 5,- (normale prijs € 12,50).

 Graag tot ziens in Soest op zaterdag 25 november en zondag 26 november!

Kawasaki introduceert Black Edition van de iconische ZZR1400

De legendarische Kawasaki ZZR1400 isSportsToureren hogesnelheidskanon in één. De ZZR1400 biedt een unieke combinatie van comfort en een allesverpletterende acceleratie, compleet met geavanceerde elektronische hulpmiddelen als Traction Control, ABS en meerdere Power Modes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ZZR1400 al jaren kan rekenen op een grote schare fans.

Speciaal voor deze groep introduceert Kawasaki voor 2018 de ZZR1400 “Black Edition”, uitgevoerd in het schitterende nieuwe kleurenschema Metallic Carbon Gray / Emerald Blazed Green. Maar dat is niet het enige goede nieuws, want voor 2018 is de ZZR1400 ook nog eens extra toegankelijk geworden. De ZZR1400 Black Edition is namelijk al rijklaar verkrijgbaar vanaf € 16.499,-.

Voor de echte fijnproevers is er tevens het aantrekkelijke ZZR1400 Performance Pakket, wat bestaat uit; dubbele titanium Akrapovicuitlaten, eenSmoke Windscherm, Buddyseat cover en Tankpad. Dit pakket ter waarde van € 2.849,- kost komend seizoen slechts € 1.999,-. Hierdoor loopt het totale voordeel op de ZZR1400 met Performance pakket op tot maar liefst € 2.900,- en is jouw ultieme ZZR1400 bereikbaarder dan ooit.

18MY ZZR1400 Action (2) 18MY ZZR1400 Studio (1)

Kawasaki Vulcan S range nog completer voor 2018

De Kawasaki Vulcan S is al vanaf zijn introductie de onbetwiste Japanse topper in het Cruiser segment. Dankzij de krachtige paralleltwin, de beste handling in zijn klasse en het unieke ERGO-FIT programma is deze Urban Cruiser ongekend populair bij een breed publiek. Voor 2018 zal de Vulcan S in maar liefst drie uitvoeringen beschikbaar zijn, daarnaast introduceert Kawasaki twee compleet nieuwe accessoire pakketten om de Vulcan S helemaal op uw eigen wensen af te stemmen!

 De reguliere Vulcan S is voor 2018 uitgevoerd in tijdloos Metallic Flat Spark Black. Daarboven introduceert Kawasaki de Vulcan S SE, die is voorzien van een schitterend Pearl Lava Orange lakwerk met donkere accenten en een opvallende wheelstriping. Helemaal bovenaan de range prijkt de indrukwekkende Vulcan S CAFE. Deze is naast de stijlvolle Pearl Storm Gray kleurstelling met groene accenten ook voorzien van een café-style windscherm.

Nieuwe Sport Editie

Kawasaki lanceert voor zowel de Vulcan S als de Vulcan S SE het fraaie Sport pakket, bestaande uit een Full System Arrow uitlaat voor een fantastische sound en kenmerkend café-style windscherm.

De meerprijs van het Sport pakket is slechts € 899,-

MY18 Vulcan S Light Tourer MY18 Vulcan S SE Sport Vulcan S Editions 2018

Nieuwe Light Tourer Editie

Voor wie de toerkwaliteiten van de veelzijdige Vulcan S en SE optimaal wil benutten is er het nieuwe Light Tourer pakket, met schitterende leren zijkoffers, een sissy bar en een hoog windscherm.

De meerprijs van het Light Tourer pakket is slechts € 999,-

 

ERGO-FIT

Uiteraard zijn alle 2018 Vulcan S modellen dankzij het unieke ERGO-FIT systeem aan te passen aan de lichaamsbouw van praktisch iedere rijder, of u nu 1m50 of 2m10 bent! Uw Kawasaki dealer vertelt u graag meer over de uitgebreide mogelijkheden.

 

De 2018 Vulcan S modellen staan eind 2017 in de showroom vanaf € 9.049,-.

Kawasaki nieuwsbrief November 2017

Heeft u de laatste Kawasaki nieuwsbrief al gelezen? Abonneer u meteen op dit prachtige online bulletin!

http://magazine.kawasakimedia.nl/kawasaki-news-show-2018-nl

Kawasaki kondigt twee compleet nieuwe 125cc modellen aan

Naast de Ninja H2 SX, de Z900RS CAFE en de Ninja ZX-10R SE kondigde Kawasaki op de EICMA in Milaan nog een grote verrassing voor de Europese markt aan, namelijk twee compleet nieuwe 125cc modellen!

Op de Kawasaki stand kondigde KazuoOta, President van Kawasaki’sMotorcycle& Engine Company, een silhouetaan van de compleet nieuwe Z125 en Ninja125, beide modellen zullen naar verwachting eind 2018 op de markt komen.

De Kawasaki President benadrukte in zijn toespraak “Kawasaki’s True Commitment” naar de Europese motormarkt die meer en meer vraagt naar lichte A1 motoren en een breder productgamma. “Deze twee nieuwe modellen dragen, net zoals onze grotere modellen, unieke Kawasaki styling, sublieme technologie en geweldige rijeigenschappen zoals alleen Kawasaki die kan leveren.” Aldus Ota.

Kawasaki 125cc announcement

Kawasaki verrast met de onthulling van nieuwe Ninja H2 SX

Kawasaki heeft op de EICMA in Milaan de revolutionairenieuwe Ninja H2 SXonthuld, een ultra-geavanceerde SportsTourer, voorzien van Kawasaki’sSuperchargertechnologie. Nooit eerder wist een motor zoveel prestaties en technologie te combineren met dagelijkse bruikbaarheid. De nieuwe Ninja H2 SX is volledig uniek in zijn klasse en biedt sensationele rijeigenschappen. Daarnaast lanceert Kawasaki een full-options Ninja H2 SX Special Edition, de meest geavanceerde Kawasaki ooit!

Dagelijkse bruikbaarheid met Supercharged technologie
Na de prestatiegerichte Ninja H2R en Ninja H2 illustreert de Ninja H2 SX het brede potentieel van de door Kawasaki in-house ontwikkeldeSuperchargertechnologie.Het veelzijdige motorkarakter van de Ninja H2 SX maakt het mogelijk om ontspannen lange afstanden af te leggen of een intense acceleratie te leveren zoals alleen een supercharged blok dat kan. Zo werd de krachtbron speciaal afgestemd voor nog meer prestaties in het lage en midden toerengebied en wordt het maximaal vermogen van 200 pk bereikt bij 11.000 toeren. Dit alles in combinatie met een onvoorstelbaar laag brandstofverbruik.De Ninja H2 SX beschikt over het innovatieve Trellis buizenframe,deze werd volledig opnieuw ontworpen om voldoende ruimte vrij te maken voor een passagier en de bagagemogelijkheden. De extra verstevigingen en de langere wielbasisbiedenbovendien een geweldige stabiliteit bij hogere snelheden, waarbij sterk rekening is gehouden met eventuele bagage en een comfortabele rijpositie. Het montagesysteem van de Monokeyzijkoffers is naadloos geïntegreerd in het design en biedt geweldige looks, ook wanneer de koffers verwijderd zijn. De zeer aerodynamische carrosserie levertnaast eensportieve uitstraling een optimale windbescherming.

Het nieuwe vlaggenschip van Kawasakibeschikt over de nieuwste hightech applicaties en is standaard rondom voorzien van LED-verlichting.De rijder wordt bijgestaan door een legio aan  elektronische hulpmiddelen zoals het fameuze Kawasaki tractiecontrolesysteem (KTRC), wheelie control,Power Modes,instelbare motorremfunctie (KEBC),  Cruise Control, ABS (KIBS) en de unieke Kawasaki Cornering Management Function (KCMF).

Special Edition

De H2 SX Special Edition is bovenop de al zeer uitgebreide standaarduitrusting voorzien vaneen TFT-scherm met instelbaar display, staalomvlochten remleidingen, Launch Control voor onvoorstelbaar snelle start uit stilstand, quickshifter voor moeiteloos schakelen en de eerste LED CorneringLights op een Kawasaki motor. De bochtverlichting bestaat uit drie LED-lampen aan beide zijdes van de motor. Elk van de drie lichten heeft een vaste richting en wordt geactiveerd op basis van hellingshoek van de motor (10⁰/20⁰/30⁰). De specificaties van het SE model voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende motorrijder. De ultieme mix van vermogen, comfort, functionaliteit en hightech technologie komt samen in de ze motor. De verwachting is dan ook dat de belangstelling van potentiele kopers zeer groot zal zijn.

De 2018 Kawasaki Ninja H2 SX geniet een enorme belangstelling bij het publiek en is nu al een van de meest opzienbarende motoren voor 2018. Beide versies van dit model zullen voor het eerst in Nederland te zien zijn tijdens het Kawasaki News Event op 25 en 26 november in Soesterberg.

Ninja H2 SX SE - Action Ninja H2 SX SE - Studio

Nieuwe Kawasaki Ninja ZX-10R SE

 Naast de standaardversie en een race georiënteerde RR uitvoering introduceert Kawasaki de nieuwe Ninja ZX-10R SE, de meest hoogwaardige Ninja ZX-10R ooit met elektronisch instelbare vering!

 De 2018 Ninja ZX-10R SE is de eerste Kawasaki die voorzien is van een zeer geavanceerde KECS elektronische Showa vering voor een weergaloze handling, zowel op het circuit als op de weg.

Dit semi-actieve systeem past zelf binnen een fractie van een seconde de demping van de hoogwaardige Showa voorvork en achterschokdemper aan voor maximale controle en vertrouwen onder praktisch alle omstandigheden. De schitterende lichtgewicht Marchesini wielen endeKawasaki Quick Shifter KQS (up en down) maken de ultieme Supersport ervaring compleet!

  Ninja ZX-10R SE - Action Ninja ZX-10R SE - Studio

De 2018 Ninja ZX-10R SEzal voor het eerst in Nederland te zien zijn tijdens het Kawasaki News Event op 25 en 26 november in Soesterberg.

Kawasaki verrast met CAFE versie van Z900RS retro

 Onlangs onthulde Kawasaki op de Tokyo Motor Show de bloedstollend mooie Z900RS retro, op de EICMA in Milaan deed Kawasaki er nog een schepje bovenop met de verbluffende Z900RS CAFE!

De looks van de Z900RS CAFE zijn net als de gewone Z900RS gebaseerd op de legendarische Kawasaki Z1 uit uit 1972, maar dan met een sportieve twist. Dit blijkt onder meer uit het zeer opvallende kleurenschema, de vele zwarte accenten,de lage montage van het stuur en een schitterend gestileerde koplampkuip.Het lage stuur en het fraaie aangepaste zadel met kenmerkend “kontje” geven de Z900RS CAFE bovendien een sportievere rijpositie.

Ook voor de CAFE versie hebben de Kawasaki Sound Engineers een onmiskenbaar uitlaatgeluid weten te creëren die naadloos aansluit op de retro looks van de motor, net als de matte finish van het uitlaatsysteem. De unieke gegoten wielen geven de prachtige retro uitstraling van spaakwielen en zijn voor de CAFE versie geheel in het zwart uitgevoerd voor een cleane en minimalistische look.

Net als bij de originele Z1 wordt het hart van de Z900RS CAFE gevormd door een meesterlijke viercilinder krachtbron, inclusief de kenmerkende DOHC dubbele bovenliggende nokkenassen. Verder is de Z900RS CAFE ongekend modern met onder meer LED verlichting rondom, KRTC TractionControl, Assist & Slipper koppeling en radiaal gemonteerde remklauwen, terwijl het lichtgewicht Trellis frame samen met de modernste veercomponenten zorgt voor een fenomenale handling.

Door de komst van vele originele accessoires is de vintage “Lime Green” Z900RS CAFE tevens een geweldige basis om een unieke Café Racer te bouwen.

De Z900RS CAFE zal voor het eerst in Nederland te zien zijn tijdens het Kawasaki News Event op 25 en 26 november in Soesterberg.

Z900RS CAFE - Action Z900RS CAFE - Studio

Kawasaki contracteert racetalent Robert Schotman!

Het MTM Kawasaki Team heeft zojuist het jonge racetalent Robert Schotman (18) gecontracteerd. Schotman zal komend seizoen samen met teamgenoot Scott Deroue op de compleet nieuwe Kawasaki Ninja 400 uitkomen in het WK Supersport 300.

De uit Dordrecht afkomstige Robert Schotman heeft ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan 12 jaar motorsportervaring, inclusief diverse Nederlandse en Europese titels. Afgelopen jaar gaf Schotman in het debuutseizoen van de WK Supersport 300 al zijn visitekaartje af met diverse podiumuitslagen.

Robert Schotman:

“Ik ben ontzettend blij om de samenwerking met Kawasaki aan te mogen gaan. Het MTM Kawasaki Team heeft afgelopen jaar al met Scott Deroue al bewezen om een serieuze titelkandidaat te kunnen zijn. Ik kijk er dan ook naar uit om de nieuwe Ninja 400naar het podium te kunnen sturen!”

Ludo van der Veken (Team Manager MTM):

“Robert is een buitengewoon talent en heeft een zeer goede mentaliteit. Dit contract is voor hem dan ook een mooie waardering en tevens een stimulans om de komende tijd nog verder door te groeien in zijn ontwikkeling. Het is zeer gunstig om nu al ons team compleet te hebben, dat geeft iedereen de gelegenheid om het volgende seizoen optimaal voor te bereiden.”

Persbericht Robert Schotman in 2018 op Kawasaki 2 (2)

Kawasaki laat toekomstvisie zien tijdens Tokyo Motor Show

Kawasaki heeft als meest uitgesproken Japans motormerk een unieke video gelanceerd op de Tokyo Motor Show.
In deze korte video kunt u alvast een korte glimp opvangen van de (indrukwekkende) toekomstvisie van Kawasaki.

https://www.youtube.com/watch?v=AhMX_qC5tug

Kawasaki presenteert het Kawasaki 2018 nieuws op eigen show!

Op 25 en 26 november aanstaande organiseert Kawasaki, het grootste Japanse motormerk in de Benelux, een grote nieuwsshow op een unieke locatie! Naast 6 hagelnieuwe Kawasaki modellen zullen alle 2018 modellen en kleuren gepresenteerd worden op meer dan 650m2 in een high-techomgeving die past bij het image van het merk.

Kawasaki zal op de locatie waar het merk sinds 2016 al meerdere internationale dealermeetings en de zeer succesvolle introductie van de Z900 organiseerde, het Nationaal Militair Museum in Soest,een spectaculaire nieuwsshow neerzetten.

Tijdens deze dagen zullen alle 2018 modellen en kleuren direct na de EICMA Milaan worden gepresenteerd. Houd rekening met veel Kawasaki nieuws voor 2018 inclusief de reeds aangekondigde spectaculaire Z900RS en een nieuw exclusief Supercharged model!

Kawasaki verwelkomt zaterdag 25 november en zondag 26 november alle motorrijders van de Benelux in hetNationaal Militair Museum in Soest. De toegang (normaal € 15,-) is voor motorrijders gratis op vertoon van het motorrijbewijs. Wel dienen bezoekers zich eerst te registreren op www.kawasaki.nl. Inschrijven kan vanaf vrijdag 27 oktober. We beloven U een onvergetelijke dag!

 Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX, Soest.

 Kijk voor meer informatie op www.kawasaki.nl

Aankondiging  Kawasaki News Show 2018 2

Scott Deroue ook in 2018 op Kawasaki!

Scott Deroue zal komend seizoen wederom uitkomen voor het MTM Kawasaki Teaminhet WK Supersport 300. De jonge coureur uit Nijkerkerveen wist dit jaar al de eerste twee wedstrijden glansrijk op zijn naam te schrijven en zal in 2018 wederom een serieuze kandidaat zijn voor de wereldtitel.

Afgezien van enkele tegenslagen was het debuutseizoen voor Deroue een groot succes, waarin hij vele podiumplaatsen scoorde en het merendeel van het seizoen aan de leiding stond. Ondanks dat Scott vele aanbiedingen op zak had was zijn keuze voor 2018 al snel gemaakt.

Scott Deroue:

“Ik voel me ongelooflijk goed op de Kawasaki Ninja 300 en MTM Kawasaki voelt als een tweede thuis. De zekerheid van deze verlenging geeft me rust en maakt het makkelijker om me volledig op het racen te focussen. Ik ben dan ook vastberaden om komend seizoen de wereldtitel te veroveren!”

Ludo van der Veken (Team Manager MTM):

“We zijn erg blij en trots om Scott ook komend seizoen in ons team te hebben. De resultaten die hij afgelopen seizoen heeft laten zien zijn meer dan indrukwekkend en geven ons het vertrouwen om ook in 2018 weer voor de hoogste trede van het podium te kunnen strijden.”

Derouebezet momenteel de vierde plaats in de tussenstand van het WK Supersport 300 met slechts 5 punten achterstand op de nummer drie. Hij is dan ook vastberaden om in de laatste race van dit seizoen, die op 22 oktoberin Jerez verreden zal worden, een mooi resultaat neer te zetten.

Welke andere rijders in 2018 zullen uitkomen voor het MTM Kawasaki Team is nog niet bekend.

Kijk voor meer informatie over Scott Deroue op:www.scottderoue75.com

Op de foto van links naar rechts: FabienRaulo (Racing Technical Coordinator), Steve Guttridge (Racing Manager), Scott Deroue , Ludo Van der Veken (Team Manager MTM).

De unieke race-ready Ninja ZX-10RR ook in 2018 beschikbaar

Net nadat Jonathan Rea zijn derde World SBK titel op rij binnen heeft gesleept introduceert Kawasaki de 2018 Ninja ZX-10RR, een unieke race ready Superbike die geschikt is voor zowel het circuit als de openbare weg!

De exclusieve Ninja ZX-10RR gaat gehuld in de kenmerkende “Winter Test” kleuren van het Kawasaki Racing Team en zit boordevol hoogwaardige upgrades die maximale prestaties mogelijk maken voor zowel een professionele coureur als een gewone rijder. Als eerste werd het hart van de Ninja ZX-10RR aangepakt door de klepstoters te voorzien van een DLC coating voor minder frictie en werden de carters extra verstevigd. Verder werd de cilinderkop aanpast, waardoor er direct “hete” nokkenassen geplaatst kunnen worden. De KQS Kawasaki Quick Shifter werd uitgebreid en kanvoor zowel op- als terugschakelen gebruikt worden.

Het chassis kreeg een enorme upgrade in de vorm van gesmede aluminium Marchesini wielen die het onafgeveerde gewicht aanzienlijk verlagen. Voor de remmen werd er gekozen voor de absolute top, namelijk Brembo M50 monobloc remklauwen, gegroefde Brembo schijven en een radiale Bremborempomp met gevlochten remleidingen. De revolutionaire Showa BFF voorvork en horizontaal geplaatste achterschokdemper bieden vele instelmogelijkheden voor een ideale setting.

Ook op het gebied van elektronica is Ninja ZX-10RR ongekend compleet. Dankzij de unieke zesvoudige IMU worden de onderstaande elektronische middelen haarscherp aangestuurd.

KCMF – Kawasaki Cornering Management Function S-KTRC – Sport-Kawasaki Traction Control
KEBS – Kawasaki Engine Brake Control KLCM – Kawasaki Launch Control Mode
KIBS – Kawasaki Intelligent anti-lockBrake System Instelbare Power Modes

De 2018 Ninja ZX-10RR is deze maand al beschikbaar vanaf € 22.999,-

18MY_Ninja ZX-10RR_15048

Kawasaki breidt Supercharged line-up uit!

De Supercharged Kawasaki modellen bieden een unieke sensatie qua performance.
Op de EICMA Motorshow in november zal Kawasaki een volledig nieuw Supercharged Sports Touring model introduceren.

Deze revolutionaire Kawasaki zal naast de sensationele supercharged performance ook ongekend krachtig zijn in het lage en midden toerengebied! Deze high-tech motor zal comfort bieden en een ongekend laag verbruik hebben!

Supercharge your journey met de enige fabrikant die zo’n motor kan maken en bereid je voor op de ultimate Sports Touring!

Onderstaand een teaser video van deze indrukkwekkende machine.

De 2018 Kawasaki Z1000SX in november al in de showroom!
De uniekeKawasaki Z1000SXcombineert Supersport prestaties met het comfort van een tourmotor. Met zijn schitterende styling, de meest moderne elektronica en sublieme bagagemogelijkheden is de Z1000SX dan ook al jaren de absolute koning van het SportsTouring segment.Afgelopen seizoen werd de Z1000SX al geheel vernieuwd en voor 2018 doet Kawasaki er nog een schepje bovenop met drie schitterende nieuwe kleurstellingen. En het mooiste is dat je niet tot volgend jaar hoeft te wachten, want de 2018 Z1000SX staat in november al in de showroom van de Kawasaki dealer!

Met zijn oersterke vier-in-lijn blok, een zeer comfortabele zitpositie en een ongekend complete uitrusting is de Z1000SX een echte langeafstandsatleet. Met instelbare Power Modes, regelbare Traction Control,ultramoderne LED verlichting, Assist & Slipper Clutch en een uniek geïntegreerd Mono-Key koffersysteem is de Z1000SX met afstand de meest moderne motor in zijn klasse.

Voor 2018 zijn er drie schitterende nieuwe kleurencombinaties voor de Z1000SX, namelijk groen met grijs (Emerald Blazed Green – Metallic Carbon Grey), zilver met zwart (Metallic Matte Fusion Silver) en zwart met grijs (Metallic Spark Black – Metallic GraphiteGrey).

Om deTouring kwaliteiten en de prestaties van de Z1000SX nog beter tot hun recht te laten komen heeft Kawasaki bovendien twee zeer aantrekkelijke accessoirepakkettensamengesteld, namelijk:

Tourer Pakket:

Mono-key geïntegreerde zijkoffers in kleur(incl. binnentassen), GPS Bracket, Tankpad.

Prijs: € 899,-

Performance Pakket:

Dubbele Carbon Akrapovic uitlaat, SmokeBubble windscherm, Buddyseat cover in kleur, Tankpad. Prijs: € 1.399,-

De 2018 Z1000SX staat medio november al in de showroom vanaf   € 15.099,-

2018 Z1000SX Studio Black (2) 2018 Z1000SX Studio Gray (2) 2018 Z1000SX Studio Green (2)

Kawasaki onthult Z900 70kW versie,speciaal voor A2 rijders!

Direct vanaf de introductie begin dit jaar is de Kawasaki Z900 een ongelooflijk groot succes gebleken, zo groot zelfs dat de Z900 al in zijn eerste jaar met afstand de populairste Naked van de Benelux is! Voor 2018 heeft Kawasaki nog een grote verrassing in petto,namelijk de Z900 70kW, speciaal ontwikkeld voor het A2 Rijbewijs!

Door de enorme populariteit van de Z900 en het sterk toenemende aantal nieuwe motorrijbewijzen was het maken van een A2-versieeen logische stap voor Kawasaki. Potentiele klanten en dealers hadden een echter duidelijke wens voor het design; behoud de looks, rijeigenschappen en de spirit van de “Full Power” Z900 en creëer een A2 versie die de wereld van Z900 openstelt voor nog meer enthousiaste motorrijders. Dit betekent dat de 70kW versie van de 2018 Z900 niet wordt voorzien van andere kleuren of logo’s, waardoor dit model dezelfde looks krijgt als de reguliere Z900.

Met zijn schitterende moderne Sugomi design, een geweldig viercilinder motorblok en fenomenale rijeigenschappen is de Z900 70kW dan ook meteen de nieuwe maatstaf in de A2 klasse. Vanzelfsprekend is de A2 versie van de Z900ook voorzien van een aangepaste airbox voor een geweldig inlaatgeluid, een Assist en Slipperkoppeling, en het kenmerkendeTrellisframe.

Optimaal afgesteld op maximaal 70kW vermogen in overeenstemming met huidige regelgeving, kan deze versie van de Z900 aangepast worden naar 35kW om te voldoen aan de beperkingen voor het A2 rijbewijs en daarin eveneens tegemoet te komen aan de behoeften van motorrijscholen.

De aanpassing naar 35kW wordt uitgevoerd door een erkend Kawasaki dealer middels de bestaande ECU van de motor. Deze handeling is gemakkelijk uit te voeren en tevens weer snel ongedaan te maken. Zo is het mogelijk om de motor terug naar 70kW te zetten via een kort bezoek aan de erkende dealer welke daarbij de vermogensaanpassing van de specifieke motor in het administratiesysteem zal updaten.

De 2018 Kawasaki Z900 70kW zal dit najaar al bij de Kawasaki dealer staan. De prijsstelling zal binnenkort bekend worden gemaakt.

18ZR900D_40SBK3DRF2CG_A 18ZR900D_40SGN2DRF2CG_A 18ZR900D_40SGY1DRF2CG_A 18ZR900D_40SRD1DRF2CG_A

Vanaf oktober leverbaar in vier kleuren: de 2018 Kawasaki Z900!
Een regelrechte hit sinds de lancering van dit model eind vorig jaar. De Z900 is de best verkochte Naked in de Benelux en dat smaakt naar meer! Voor 2018 staat Kawasaki opnieuw aan de start met een viertal verschillende kleuren voor deze heerlijke rijdersmachine.

Beste Naked in zijn klasse
Nog nooit eerder won een nieuwe motorfiets zoveel vergelijkingstesten! De fenomenale vier-in-lijn krachtbron in combinatie met een subliem rijwielgedeelte maakt de Z900 verrassend veelzijdig. Ontworpen om gemakkelijk en ontspannen te kunnen rijden, maar ook om een maximale rijsensatie te kunnen geven aan meer ervaren Z-rijders. De Z900 biedt de magische mix van vertrouwen en uitdaging waar je op hoopt als je op een sportieve Naked plaatsneemt.

Het ultramoderne ontwerp van deze motor spreekt tot de verbeelding van het grote publiek. Het Trellis buizenframe, LED achterlicht met Z-patroon en de zeer fraaie 5-spaaks lichtgewicht wielen zijn dan ook zeer geliefd. De styling volgens de Sugomi filosofie is doorgevoerd tot in de kleinste details.

De Kawasaki 2018 Z900 zal geleverd worden in vier kleuren. Zwart (Flat Ebony) met rode striping, lime green (Candy Lime Green), rood (Candy Persimmon Red) met zwarte accenten en tot slot het hypermoderne grijs (Pearl MysticGrey) met groen buizenframe. De Z900 staat al in oktober in de showroom van de Kawasaki dealers en is verkrijgbaar vanaf € 9.999,-

Z900 Performance pakket

Om de sportieve eigenschappen van de Z900 te benadrukken is er speciaal Performance Pakket samengesteld die voor een scherpe prijs wordt aangeboden. Deze bestaat uit een titanium of carbon Akrapovič uitlaat naar keuzemet heatshield, buddyseatcover in de kleur van de motor, een smokedwindscreen en tankpad voor slechts € 999,-

MY18 Z900 Groen (1) MY18 Z900 Rood (2) MY18 Z900 Zwart (1)

Kijk voor meer informatie en een dealer in uw regio op www.kawasaki.nl

Kawasaki presenteert 2018 Versys 650 &Versys 1000

 De Kawasaki Versys 650 en Versys 1000 behoren tot de bestverkochte motoren in Nederland. De 2018 kleuren zijn reeds vroegin 2017 leverbaar. De 2018 versie van de succesvolle Versys 650 staat namelijk deze maand al bij de Kawasaki dealers in de showroom en de standaard zeer compleet uitgeruste Versys 1000 al vanaf aanvang oktober!

Versys 650 2018 vanaf september in de showroom

De Versys 650 is één van de bestverkochte motorfietsen in Nederland. Deze ‘allroad’ is zeer populair vanwege zijn moderne design, fantastische rijeigenschappen en zijn scherpe consumentenprijs. De motor heeft een krachtig en zuinig tweecilinderblok wat zorgt voor uitstekende prestaties bij sportieve (tour)ritten en is tevens perfect geschiktvoor dagelijks woon-werkverkeer.

De veelzijdige Versys 650 zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende kleuren. Wit (Pearl Blizzard White), de trendkleur Khaki (Metallic Matte Covert Green) en als SE uitvoering in het Lime Green (Candy Lime Green). De Versys 650 is verkrijgbaar vanaf € 8.499,-

Scherp geprijsde accessoire pakketten

Om de touring en woon-werkeigenschappen van de Versys 650 te benadrukken zijn er drie accessoire-pakketten samengesteld die voor een scherpe prijs worden aangeboden;

Tourerpakket:Mono-keygeïntegreerde zijkoffers inclusief luxe binnentassen,handkappen entankpad. € 699,-

Tourer+ pakket:als Tourer pakket inclusief luxe LED mistlampen. € 999,-

Grand Tourer pakket:Als Tourer+ inclusief topkoffer met rugsteun, GPS bracket en 12V contactpunt.

€ 1.499,-

Versys 650 Khaki (1) Versys 650 Lime Green (2) Versys 650 Wit (3) Versys 650 Wit Accessoires (2)

Versys 1000 2018 vanaf oktober in de showroom

Ook de 2018 Versys 1000 wordt zeer vroeg geleverd in 2017. De high-techVersys 1000 is de rijkst uitgevoerde motor in zijn klasse en wordt standaard geleverd met Monokey geïntegreerde zijkoffers (inclusief luxe binnentassen), handkappen, tankpad en middenbok. Het superieure, en in zijn klasse unieke, viercilinder motorblok is de meest krachtige in zijn segment. Hiernaast is de Versys 1000 voorzien van Traction Control, Power Modes, Assist & Slipper Clutch, ABS en geïntegreerde versnellingsindicator.

De Versys 1000 is leverbaar in het Zwart (Metallic Flat Spark Black), afgewerkt met een sportieve groene striping, Rood (Candy Fire Red) en als SE in Lime Green (Candy Lime Green) met zeer fraaie zwarte graphics. De Versys 1000 is verkrijgbaar vanaf € 14.299,-

Kijk voor meer informatieop www.kawasaki.nl

18_MYVersys1000_Shot8 Versys 1000 Zwart Accessoires (1) Versys 1000 Zwart Accessoires (3)

De 2018 Kawasaki Z650 nu al bij de dealer!

Kawasaki maakt nu al de 2018 kleuren en accessoires voor de ongekend populaire Z650 bekend. De Z650 was in zijn eerste jaar namelijk zo populair dat Kawasaki de 2018 modellen extra vroeg moest laten komen!

Net als de overige Naked modellen in de Kawasaki Z-familie springt de Z650 meteen in het oog door een super modernSugomi design en een superieure afwerking. Het unieke Trellis buizenframe zorgt ervoor dat het gewicht van de Z650 uitzonderlijk laag blijft, wat weer resulteert in een fenomenale handling. Terwijl de watergekoelde 650cc parallel twin krachtbron niet alleen garant staat voor een heerlijk koppelrijk karakter, maar ook voor een zeer laag verbruik.

De Z650 zal in 2018 beschikbaar zijn in drie verschillende kleurstellingen: Metallic Spark Black, Candy Lime Green en het unieke Metallic Matte Covert Green.Met name de laatste kleur is een echte eye catcher die nog nooit eerder op een Kawasaki te zien geweest is.

Uiteraard zal ook de populaire Performance Kit leverbaar worden de nieuwe Z650, met daarin een schitterend titanium Akrapovic uitlaatsysteem, een seatcover in kleur en een Z-tankpad.

De Z650 Performance Kit is beschikbaar voor € 1.099,-.

De 2018 Kawasaki Z650 staat nu al in de showroom vanaf € 7.899,-

18ER650H_44SBK1DRS2CG_A 18ER650H_44SGN2DRS2CG_A 18ER650H_44SGN3DRS2CG_A

Onthulling unieke Kawasaki Z650 MRS Flat Track

De bekende Franse Custombouwer Oficina MRS maakte eerder al grote indruk met de bouw van een prachtige Café Racer style machine gebaseerd op de Vulcan S. Nu volgt de onthulling van een tweede samenwerking met Kawasaki Frankrijk: de Kawasaki Z650 MRS Flat Track.

Antoine Coulon, Kawasaki Frankrijk: “Het eerste project in samenwerking met MRS was een doorslaand succes en bracht ons er toe om een tweede samenwerking aan te gaan. MRS is een waar kunstenaar die graag hoogstaande projecten leidt welke soms bijna onmogelijk worden geacht. Zijn know-how is op dit moment ongeëvenaard.”

MRS staat middenin de spotlights en onthult het project welke gebaseerd is op de Kawasaki Z650. Hij heeft de Z650 volledig getransformeerd tot een magnifieke Flat Track machine. Na vele uren werk vol passie weet MRS opnieuw een visueel en technisch meesterwerk neer te zetten.

Oficina MRS: “Ik wil graag Kawasaki Frankrijk bedanken voor deze tweede gelegenheid om iets unieks neer te zetten. Dit project was veeleisender in vergelijking met de vorige keer, maar het resultaat is het meer dan waard. We hebben gewerkt met wederzijds vertrouwen en ik kreeg de ruimte om mijzelf artistiek uit te drukken. Het doel was om een unieke motor te creëren en ik hoop dat het publiek dit resultaat kan waarderen”.

Met zijn strakke vormgeving en spectaculaire details heeft deze machine een plek verdiend in de beroemde Studio Harcourt in Parijs. Deze fotostudio staat bekend om haar unieke verlichting en schaduwstijl, waardoor de kleuren van de Kawasaki Z650 er nog meer uit springen.

Francis Dagnan, directeur van Studio Harcourt, legt uit: “Zelf ben ik groot fan van motoren en is het een waar genoegen om foto’s van deze prachtige machine te mogen maken. We werken hard aan een zo mooi mogelijk resultaat door gebruik te maken van de techniek die onze studio in 1934 beroemd maakte, een traditie die sindsdien altijd is voortgezet. Wij bieden nu ook de mogelijkheid aan klanten om een portretfoto te laten maken samen met hun geliefde motorfiets of auto”.

De Kawasaki Z650 MRS maakt haar debuut op 10 september bij het “Chantilly Art & Elegance Richard Mille” event op het Chantilly Kasteel (60) in Frankrijk.

Kawasaki_Z650_MRS_Flat_Track (1) Kawasaki_Z650_MRS_Flat_Track (2) Kawasaki_Z650_MRS_Flat_Track (3) Kawasaki_Z650_MRS_Flat_Track (4)

Kawasaki organiseert massale Z900 Benelux dealerintroductie

De compleet nieuwe Kawasaki Z900 zal zonder twijfel een van de meest succesvolle modellen voor 2017 worden. Op zaterdag 11 februari om 15:00 uur zullen namelijk alle Kawasaki dealers in de Benelux gelijktijdig op grootse wijze de Z900 laten zien èn horen in hun showroom!

Tijdens deze introductie zal de Kawasaki dealer in een fraaie presentatie alle ins en outs van de revolutionaire Z900 vertellen. Bovendien kunt u meteen een afspraak maken voor een uitgebreide proefrit om de fantastische rijeigenschappen van de Z900 zelf te kunnen ervaren.

U bent op zaterdag 11 februari om 15:00uur van harte welkom bij uw Kawasaki dealer. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd!

FB Cover Z900 Dealer Introductie

Vernieuwde Kawasaki Z1000 en nieuwe Z1000R voor 2017

Kawasaki is met 4 succesvolle modellen -Z300, Z650, Z900, Z1000- de absolute marktleider in het populaire ‘Naked’ segment. Naast de compleet nieuwe Z650 en Z900 modellen heeft Kawasaki ook de top van haar rangeflink aangepast met een vernieuwde Z1000 en een nieuwe Z1000R voor 2017!

De Z1000 is met afstand de meest populaire ‘Supernaked’ in de Benelux. De oorzaak van dit succes ligt deels in de hypermoderne ‘Sugomi’ styling van de Z1000 en anderzijds in zijn superieure performance en handling. Vooral de bloedstollende zeer directe gasaanname van de Z1000 in combinatie met een verslavende acceleratie –compleet met typische Kawasaki ‘inlaathuil’- worden geroemd door Z1000 rijders

Kawasaki Z1000 vernieuwd voor 2017

Het verkoopsucces is geen reden voor Kawasaki om stil te zitten. Voor 2017 is de Z1000 verder geperfectioneerd en krijgt o.a. een ‘Assist & Slipper Clutch’, een nieuw linksysteem achter, aangepaste vering voor en achter voor een nog betere handling, andere ECU instellingen, een nieuw display met versnellingsindicatoren een indicator die het ideale schakelmoment aangeeft. Hiernaast krijgt de vernieuwde Z1000 tevens een krachtigere achterrem, nieuwe spiegels en kleinere richtingaanwijzers. Naast een verstelbare remhendel is nu ook de koppelingshendel instelbaar.

De vernieuwde Kawasaki Z1000 staat nu al in de showroom vanaf € 13.699,-(incl BTW/BPM en afleverkosten) en is verkrijgbaar in kenmerkend zwart/groenof opvallend oranje.

Nieuwe Z1000R voor 2017

Naast de vernieuwde Z1000 brengt Kawasaki voor 2017 de ultieme Z1000R, direct herkenbaar aan de zeer exclusieve zwart/gele kleurstelling. De Z1000R kreeg dezelfde aanpassingen als de Z1000 en is hiernaast voorzien van diverse extra hoogwaardige componenten:

○ Brembo 310 mm zwevende remschijven met laterale groeven voor optimale hitteverdeling

○ HoogwaardigeBrembo M50 remklauwen met RVS remleidingen (bekend van de Ninja H2R)

○ Exclusieve Öhlins S46DR1S achterschokbreker met op afstand bedienbare veer-voorspanning

○ Een Z-logo in het zadel

De Kawasaki Z1000R staat eind januari bij de Kawasaki dealer en is leverbaar vanaf € 14.999,-(incl BTW/BPM en afleverkosten).

Nog meer Performance

Voor wie nog meer wil dan de beresterke 1.043cc met 142 pk en 111Nm koppel biedt levert Kawasaki voor € 1.099,- een Performance pakket voor de Z1000/Z1000R. Bestaande uit:

Twee Carbon Akrapovič dual-sports uitlaten, een Carbon heatshield en een tankpad met Z-logo.

Hierdoor wordt de motor niet alleen 4,2 kg lichter, maar levert hij ook nog eens 3 pk meer topvermogen en 2,2 Nm meer koppel.

 

kawasaki-z1000-2017-groen z1000-2017-oranjez1000r-performance

Kawasaki Z1000 Metallic Spark Black/Golden Blazed Green – Candy Burnt Orange / Flat Ebony en de Z1000R Metallic Spark Black/Metallic Graphite Gray

Kawasaki introduceert Performance en TourerKit voor nieuwe Ninja 650

De motormarkt werd compleet verrast door de komst van de revolutionaire nieuwe Ninja 650.

Een ultra moderne SportsTourer met een unieke combinatie van Supersport looks en dagelijkse bruikbaarheid. Onlangs maakte Kawasaki al de prijs en leverdatum van deze alleskunner bekend, de nieuwe Ninja 650 staat namelijk medio januari al bij de dealer vanaf € 8.299,-. Daar bovenop introduceert Kawasaki nu ook de sportieve Ninja 650 Performance Kit en de reislustige Ninja 650 Tourer Kit.

Ninja 650 PerformanceKit

Om het sportieve karakter van de Ninja 650 nog verder te benadrukken is er deNinja 650 Performance Kit, voorzien van een “Full System” Titanium Akrapovič uitlaatsysteem, Smoke Windscherm, Buddyseat cover in kleur en een Tankpad. Door de Performance kit levert de sportieve parallel twin2 pk meer, neemt het gewicht met 2,2 kg af en wordt de rijder getrakteerd op een fantastische,diepe sound.

De Ninja 650 Performance Kit is beschikbaar voor alle kleuren en gaat€1.099 ,- kosten.

Ninja 650 Tourer Kit

Voor wie een “kleine Z1000SX” zoekt biedt Kawasaki de TourerKit, waarmee je de Ninja 650 omtovert tot een heerlijk wendbare lichte reismotor waarmee je in alle comfort naar de mooiste bestemmingen rijdt. Met semi-soft zijtassen, een hoog Touring windscherm, Engine Guards, Kneepads en een Tankpad is de Ninja 650 Tourer Kit de ideale reisgenoot.

De Ninja 650 TourerKit is beschikbaar voor alle kleuren en gaat €699 ,- kosten.

De 2017 Ninja 650 zal medio januari in de showroom van de Kawasaki dealer staan, in de kleuren Metallic Spark Black, Pearl Blizzard White en Candy Burnt Orange.

ninja-650-performanceninja-650-tourer

Ninja 650 Performance Kit – Ninja 650 Tourer Kit

Kawasaki presenteert Performance Kit voor nieuwe Z650

Voor 2017 introduceert Kawasaki de revolutionaire nieuwe Z650. Een supermoderne lichtgewichtNaked met baanbrekende looks, de beste handling in zijn klasse en een ongekend hoogwaardige afwerking. Onlangs maakte Kawasaki al de zeer toegankelijke prijs en leverdatum bekend, de nieuwe Z650 staat namelijk al voor de kerst bij de dealer vanaf € 7.799,-(incl BTW/BPM en onvermijdbare kosten).

Voor wie nog meer beleving en prestaties zoekt presenteert Kawasaki nu tevens de schitterende Z650 Performance Kit, bestaande uit een “Full System” Titanium Akrapovič uitlaatsysteem, Smoke Windscherm, Buddyseat cover in kleur en een fraaie Tankpad. Door de Performance Kit levert de sportieve parallel twin 2 pk meer, neemt het gewicht met 2,2 kg af en wordt de rijder getrakteerd op een fantastische,diepe sound.

De Z650 Performance Kit is beschikbaar voor alle kleuren en gaat slechts € 1.099,- kosten.

De nieuwe Z650 staat bij ons in de showroom, in de kleuren Pearl Flat Stardust White, Metallic Flat Spark Black en Metallic Flat Raw Titanium.

z650-performance

De 2017 Kawasaki Z1000SX 17 december al bij de dealer

De populaire Z1000SX heeft vanaf zijn introductie het Sport-Touring segment gedomineerd. Voor 2017 legt Kawasaki de lat wederom hoger met de introductie van een compleet nieuwe derde generatie van deze alleskunner. En het mooie is dat je niet eens tot volgend jaar hoeft te wachten, want de nieuwe Z1000SX staat zaterdag 17 december al in de showroom!

De 2017 Kawasaki Z1000SX is compleet vernieuwd en nog verder geperfectioneerd. Hierdoor heeft dit model, naast zijn geroemde SuperSport prestaties en Touring comfort, schitterende nieuwe looks, super moderne LED verlichting, nog meer comfort en baanbrekende elektronica gekregen.

De nieuwe Z1000SX is al vanaf zaterdag 10 december in de showroom van de Kawasaki dealer te bewonderen en is beschikbaar vanaf € 15.099,- (incl BTW/BPM en afleverkosten).

Kleuren: Candy Lime Green, Metallic Spark Black en Candy Burnt Orange.

z1000sx-2017-candy-burnt-orange-metallic-carbon-gray z1000sx-2017-metallic-spark-black-metallic-graphite-gray z1000sx-candy-lime-green-metallic-carbon-gray

Kawasaki introduceert nieuwe kleding & merchandise lijn voor 2017

Goed nieuws voor alle Kawasaki fans! Naast de vele nieuwe 2017 modellen presenteert Kawasaki tevens een compleet nieuwe kleding& merchandise lijn voor zowel op als naast de motor.

De nieuwe kledinglijn bestaat uit een compleet nieuwe collectie van Kawasaki vrijetijdskleding en Kawasaki Sports Range. Beide collecties zijn zeer compleet met een leuke variatie in T-shirts, truien, jassen en nog veel meer. Uiteraard is er voor álle Kawasaki fans (mannen, vrouwen en kinderen) wat wils. Daarnaast zijn er vele nieuwe artikelen aan de merchandise collectie toegevoegd, zodat je altijd het perfecte cadeau voor de feestdagen kunt vinden!

Net als jouw Kawasaki moet ook jouw kleding een perfecte pasvorm en kwaliteit hebben. Daarom wordt alle Kawasaki kleding exclusief samengesteld en geselecteerd op topkwaliteit, zodat het niet alleen goed staat, maar ook lekker zit.

Ten slotte introduceert Kawasaki een unieke samenwerking met Gimoto. Een unieke“made tomeasure” configurator, waarbij een volledig lederen Kawasaki motorpak compleet op jouw maat gemaakt wordt. Niet alleen de maatvoering is uniek, ook het ontwerp van het pak is volledig naar eigen wens samen te stellen. Bezoek uw Kawasaki dealer voor meer informatie.

Bekijk de gehele 2017 collectie kleding en merchandise op: www.kawasaki.nl

2017-kawasaki-leisure-range2017-kawasaki-sports-range

Kawasaki introduceert de 2017 Versys 650 en Versys 1000

De verkoop van de populaire Kawasaki Versys modellen blijft onverminderd doorgroeien. Zo wisten de registraties van de super zuinige Versys 650 afgelopen seizoen zelfs te verdubbelen. Reden genoeg voor Kawasaki om de Versys 650 en Versys 1000 voor komend jaar nog eens extra onder handen te nemen en nog verder te verbeteren!

Versys650

Het Versys 650 concept van sportieve looks, fantastische handling en een soepel en krachtig parallel tweecilinder blok heeft inmiddels een grote groep fans opgebouwd. En dat is niet zo gek, want met de beste vering, een uniek Mono-Key koffersysteem en een ongekend laag brandstofverbruik is de Versys veruit de meest moderne en complete motor in zijn klasse. Het 2017 model van de Versys 650 werd nog verder uitgebreid met een geïntegreerde versnellingsindicator en drie fraaie nieuwe kleurstellingen met stijlvolle graphics. Zo is er een “Metallic Flat Spark Black”variant met fraaie matzwarte delen en sportieve “Lime Green” striping. Daarnaast is er een zeer stijlvolle “Metallic Raw Titanium” variant met hoogglans zwarte accenten. Ten slotte is er voor de rijder die echt op wil vallen de Versys 650 Special Edition in het typerende Kawasaki “Candy Lime Green” met een schitterende sportieve striping
my17-versys-650-blackmy17-versys-650-special-edition-greenmy17-versys-650-titanium

Versys 1000

De populaire Versys 1000 Adventure Sports is eenware globetrotter met de rijeigenschappenen het comfort van een sportieve toermotor.Hetperfect uitgebalanceerde stuurgedrag ende ontspannen zitpositie zorgen altijd vooreen superieure controle en feedback. Standaardwerd de Versys 1000 al ongekend compleet uitgerust, met onder andereeen middenbok, Traction Control enverschillende Power Modes. Voor 2017 komt daar ook nog eens een geïntegreerde versnellingsindicator bij. Bovendien werd de accessoirelijn nog verder uitgebreid met een groot Touring windscherm. Vanzelfsprekend vinden we ook bij de Versys 1000 een nieuw pallet aan kleuren. Allereerst is er de “Metallic Flat Spark Black” variant, afgewerkt met een fraaie rode striping. Natuurlijk ontbreekt ook de “Candy Lime Green” kleurstelling niet in de Versys 1000 range, afgewerkt met een nieuwe striping. Als klap op de vuurpijl is er de zeer opvallende “Candy Burnt Orange” kleurstelling, afgewerkt met zwarte accenten en een sportieve striping.

my17-versys-1000-black my17-versys-1000-green my17-versys-1000-orange

De 2017 Versys 650 en Versys 1000 staan nog dit jaar bij de Kawasaki dealer.De nieuwe prijsstellingen volgen binnenkort.

Kawasaki presenteert drie baanbrekende nieuwe modellen op EICMA

 Op één van de grootste Motor Shows ter wereld, de EICMA in Milaan, presenteerde Kawasaki wederom drie baanbrekende modellen voor 2017, namelijk de schitterende Z650 en Z900Nakeds en de zeer verrassende Versys-X 300 Dual Purpose. Hiermee lost Kawasaki de belofte van twaalf compleet nieuwe modellen in twee jaar tijd verder in. Eerder dit jaar werden ook al de compleet nieuwe Ninja 650 en Z1000SX Sport Tourers, de Race Ready Ninja ZX-10RR en Ninja H2 Carbon Dream Bike gepresenteerd.

 Z650 & Z900

De populaire Kawasaki Z-modellenlijn wordt nog verder uitgebreid met twee compleet nieuwe modellen die beiden de namen van legendarische Kawasaki iconen dragen.

Veertig jaar nadat de originele Kawasaki Z650 het levenslicht zag introduceert Kawasaki een compleet nieuwe variant van dit model met een schitterend modern Sugomi design en een heerlijk Parralel Twin motorblok. Met zijn lage gewicht en de beste handling in zijn klasse heeft de 2017 Kawasaki Z650 alles in huis om een absolute best-seller te worden.

Als klap op de vuurpijl presenteert Kawasaki de nieuwe Z900, een revolutionaire Naked met een subliem rijwielgedeelte en een vooruitstrevend design. Met een ultralicht Trellis frame en een nieuwe viercilinder krachtbron is de Z900 een ongelooflijke 20kg lichter en 12 pk sterker dan zijn voorganger, de uiterst succesvolle Z800.

Versys-X 300

In navolging op het enorme succes van de Versys 650 en Versys 1000 heeft Kawasaki haar Dual Purpose lijn verder uitgebreid en toegankelijker gemaakt met de toevoeging van de Versys-X 300. Een lichtgewicht Adventure die perfect aansluit op de sterke wereldwijde groei van het 300cc segment. Met zijn koppelrijke Parralel Twin krachtbron en zijn robuuste volwassen uitstraling is de jongste telg van de Versys familie nu al een motor om rekening mee te houden.

De EICMA is geopend tot en met zondag 13 november.

17kle300c_44sgy1drf2cg_c 17my_z650_shot18 17my_z900_shot_akra1

X300                                                   Z650                                                          Z900

Kawasaki breidt ‘Anyroad, Any time’ concept uit met nieuwe Versys-X 300

De onvoorstelbaar populaire Kawasaki Versys familie groeit in 2017 verder met denieuwe Versys-X 300. Een motor bestemd om het Versys concept ook voor de grote groep nieuwe motorrijders beschikbaar te maken.

De Versys-X 300 biedt rijplezier in combinatie met een rechte zitpositie, veel comfort dus, typische Versys waarden. De avontuurlijke motor komt met een riante standaarduitrusting én nog twee speciale uitvoeringen voor seizoen 2017.

Het motorblok van de stoere machine bestaat uit een 296cc watergekoelde parallel twin getuned op maximale kracht al vanaf een laag toerental. De Versys-X 300 is uitgerust met een Assist and Slipper clutch. Zijn verfijnde injectie en dubbele gaskleppen dragen bij aan een milieuvriendelijke en uiterst zuinige motor.

De motor kenmerkt zich door een comfortabele zitpositie en een hoog windscherm voor optimale bescherming. Een breed stuur zorgt hiernaast voor veel controle en een goede hanteerbaarheid. Het display van de Versys-X 300 heeft een versnellingsindicator, dubbele trip meters en geeft het actuele en gemiddelde verbruik aan. Het bijzonder lage verbruik zorgt voor een actieradius van meer dan 400km op een tank benzine.

Het geheel nieuw ontworpen stalen’ruggengraat’frame is verbonden met het motorblok wat zorgt voor een optimale stijfheid en een zeer licht gewicht. De Versys-X 300 is voorzien van een lange 41mm dikke voorvork en een zeer moderne Uni-Trak achtervering zodat de motor ook bijzonder geschikt is voor onverharde wegen.

Qua styling heeft de motor echte ‘big-bike’ adventure looks. Dit, in combinatie met de lage en uitgekiende zitpositie maakt het een zeer toegankelijke motor. Niet alleen de motor is veelzijdig, vanaf de start zal er een brede range aan touring en bagage accessoires beschikbaar zijn evenals Kawasaki’sERGO-FIT opties voor een optimale zitpositie.

Naast de standaard Versys-X 300 komen er nog twee bijzondere ‘Editions’. De Versys-X 300 ‘Urban’ voorzien van Tank pad, hand guards, middenbok en een grote topkoffer en de Versys-X 300 Adventure met tank pad, engine guard, middenbok en zijkoffers. Met een onderscheidend imago, off-road capaciteiten, en een indrukwekkende handling op de straat is de nieuwe Versys-X 300 een waardige aanvulling op de populaire Versys range.

versys-x-300-gn1 versys-x-300-gy1

Kawasaki presenteert compleet nieuwe Z650

Kawasaki maakt haar succesvolle Z-range compleet met de revolutionair nieuwe Z650. Een supermoderne lichtgewicht Naked met baanbrekende looks en de beste handling in zijn klasse.

De nieuwe Kawasaki Z650 vervangt de uiterst succesvolle ER-6n, waarvan er de laatste 12 jaar wereldwijd een ongelooflijke 200.000 stuks verkocht zijn. De volledig nieuwe Z650 zal dan ook ongetwijfeld Kawasaki’s best verkochte model in Europa worden!

Net als de overige Naked modellen in de Kawasaki Z-familie springt de nieuwe Z650 meteen in het oog door een super modern Sugomi design en een ongekend hoogwaardige afwerking. Uiteraard ontbreekt ook het typerende LED achterlicht met Z-patroon niet.

Voor optimale prestaties werd er een compleet nieuwe 650cc watergekoelde parallel twinkrachtbron ontwikkeld met een heerlijk koppelrijk karakter en tegelijkertijd een zeer laag verbruik. Om het comfort en vertrouwen te verhogen werd de Z650 voorzien van een Assist & Slipper koppeling. Voor wie nog meer beleving en prestaties zoekt zal er tevens een schitterend ‘full system’ Akrapovič uitlaatsysteem verkrijgbaar zijn.

Dat de compleet nieuwe Z650 revolutionair is blijkt wel uit het feit dat dit model maar liefst 20 kg lichter is geworden. Deze enorme gewichtsbesparing is grotendeels mogelijk gemaakt door de toepassing van een nieuw Trellis frame (bekend van de Supercharged Ninja H2) en een aluminium achterbrug. Het lage gewicht en de sublieme hoogwaardige vering met horizontaal geplaatste achterschokdemper zorgen voor fantastische rijeigenschappen. De krachtige Nissin remmen met ABS maken het geheel compleet.

Het digitale dashboard is perfect af te lezen en zeer compleet uitgevoerd met onder andere een versnellingsindicator en een instelbare shiftlight. Bovendien kan de lay-out van het display in drie standen aangepast worden.

De nieuwe Z650 zal begin 2017 in de showroom van de Kawasaki dealer staan.

z650-bk2 z650-sl1 z650-wh1

Kawasaki presenteert compleet nieuwe Z900

Met de compleet nieuwe Z900 introduceert Kawasaki een revolutionaire Naked met een subliem rijwielgedeelte en een ultramodern design. Met een superlicht Trellis frame en een nieuwe viercilinder krachtbron is de Z900 een ongelooflijke 20kg lichter en 12 pk sterker geworden dan zijn voorganger, de uiterst succesvolle Z800.

De nieuwe Z900 is verrassend veelzijdig en compleet. Zo is dit model niet alleen ontworpen omgemakkelijk en ontspannen sportief te kunnen rijden, maar ook om een maximale rijsensatie te kunnen geven aan meer ervaren Z-rijders. Het hoge uitrustingsniveau met onder meer een Assist & Slipper koppeling en een grafisch meervoudig instelbaar display matchen het moderne LEDachterlicht met Z-patroon en de fraaie nieuwe5-spaaks lichtgewicht wielen met sterpatroon.

De nieuwe 125pk sterke viercilinder krachtbron is al even veelzijdig met spectaculaire prestaties bij hoge toeren en een heerlijk veel souplesse en koppel in het lage en midden toerengebied. Doordat de eerste vijf versnellingen relatief kort gegeard zijn biedt de nieuwe Z900 een sensationele acceleratie, terwijl de zesde versnelling fungeert als “overdrive” voor een rustige loop en comfort op langereafstanden.

De Z900 wordt gebouwd meteen revolutionair nieuwTrellis frame, een ultra lichte constructie die voor het eerst werd toegepast op de Supercharged Ninja H2R. Hierdoor is het gewicht van het frame beperkt gebleven tot slechts 13,5kg! Daarnaast zorgt de nieuwe uit aluminium vervaardigde swingarm voor nog meer gewichtsbesparing. Dankzij de horizontaal geplaatste achterschokdemper wordt het gewicht van de motor eveneens perfect gecentraliseerd voor een neutraal stuurgedrag.

Derelatief lage zit en het brede stuur zorgen voor eenagressieve en tegelijkertijd comfortabele zithouding, waardoor de rijder altijd een perfecte controle en maximaal rijplezier beleeft.

De nieuwe Z900 zal begin 2017 in de showroom van de Kawasaki dealer staan.

z900-bk2 z900-gn1 z900-gy1

Kawasaki presenteert 2017 Vulcan S modellen

 Met de Vulcan S heeft Kawasaki een ware revolutie in het Cruiser segment teweeggebracht. Met zijn moderne looks, een heerlijke Parralel-Twin en een sublieme handling gaf de Vulcan S dan ook direct in zijn eerste jaar al zijn concurrenten het nakijken. Voor 2017 komt Kawasaki met maar liefst drie Vulcan S modellen en vele nieuwe accessoires, waaronder een schitterend Arrow uitlaatsysteem.

Ondanks het feit dat de Vulcan S al de meest moderne motor in zijn segment is, werd Kawasaki’s populaire Cruiser voor komend seizoen voorzien van diverse Euro4 aanpassingen en een nieuw display met geïntegreerde versnellingsindicator. Daarnaast kreeg de standaardversie van de Vulcan S een nieuwe matzwarte kleurstelling

Voor komend seizoen is deVulcan S Special Edition uitgevoerd met een fraai nieuwtwo-tonekleurenschema, namelijk matzwart met witte accenten, die perfect wordt gecompleteerd door een oranjestriping.

Naast de bovenstaande twee modellen introduceert Kawasaki voor 2017 de nieuwe Vulcan S Café, voorzien van een frisse wit-groenetwo-tonekleurstelling, compleet met groene accenten en een fraai “café style” windscherm.

Vanzelfsprekend is voor alle Vulcan S modellen wederom het unieke ERGO-FIT programma beschikbaar, zodat iedere rijder tussen de 1m45 en 2m10 de perfecte rijpositie kan vinden.

De Vulcan S range zal nog dit jaar bij de Kawasaki dealer te bewonderen zijn. De prijstellingen worden binnenkort bekend gemaakt.

kawasaki-2017-vulcan-s-cafe my17-vulcan-s-special-edition-2 my17-vulcan-s

Vulcan S Café                                                      Vulcan S Special Edition                          Vulcan S

Kawasaki introduceert nieuwe Z1000R voor 2017

Met zijn unieke Sugomi design en reputatie als meest authentieke Supernaked, krijgt de standaard Kawasaki Z1000 een verbluffende R-uitvoering naast zich.

De nieuwe Z1000R voldoet aan de Euro4 normen, maar levert niets in op het vlak van vermogen of prestaties. De nieuwe Z1000R tilt de combinatie van agressieve styling en een ontwerp dat helemaal op de rijder gericht is, naar een hoger niveau. De nieuwe Z1000R is uitgerust met de best mogelijke remmen en vering en heeft een fraaie Metallic Spark Black en Metallic Graphite kleurstelling, die nog verder onderstreept wordt door geel-groene accenten en een Z-logo in het zadel voor een weergaloze uitstraling.

Andere blikvangers zijn de nieuwe Brembo 310 mm zwevende remschijven met laterale groeven voor hitteverdeling vooraan, bediend door de hoogwaardige Brembo M50 remklauwen die op hun beurt gevoed worden door roestvrijstalen remleidingen. De Z1000R is voorzien van een hoogwaardige Öhlins S46DR1S achterschokbreker. Het afstellen van de Öhlins S46DR1S achterschokbrekeris eenvoudig door de op afstand bedienbare veer-voorspanning. Dit in combinatie met nieuwe instellingen van de voorvork en een nieuwe linkverhouding van de achterschokbreker zorgt ervoor dat de stuureigenschappen van de nieuwe Z1000R verder verfijnd zijn en nog meer feedback bieden.

Op het vlak van elektronica is er een gewijzigde afstelling van de ECU met het oog op een soepeler vermogensafgifte. Daarnaast wordt het digitale display aangevuld met een versnellingsindicator en een indicator die oplicht bij het ideale schakelmoment.

De Z1000 heeft de reputatie als meest uitdagende en pure “rijdersmotor”. De nieuwe Z1000R zal fans die het karakter willen van een verfijnde, maar wél pure motorfiets blij maken met een nóg hoogwaardiger uitvoering.

17my_z1000-r-edition_extra-tracking 17zr1000j_40rbk3dls00d_c 17zr1000j_40rbk3drf00d_c 17zr1000j_40rbk3drs00d_c

Oranje boven! Kawasaki presenteert 2017 kleuren voor de Z1000 Supernaked

Met de Z1000 heeft Kawasaki de perfecte balans gevonden tussen agressief design, baanbrekende performance en ultieme rijeigenschappen. Met zijn sensationele gasreactie en briljante rijwielgedeelte is de Z1000 een motor waar je meteen aan verslaafd raakt.

Voor 2017 is de meest radicale Supernaked nog verder geperfectioneerd en verkrijgbaar in twee schitterende nieuwe kleuren die het Sugomi design nog beter accentueren, namelijk Metallic Spark Black/Golden Blazed Green en Burnt Candy Orange/Flat Ebony. Met name in de laatste kleur is de Z1000 een enorm opvallende en imposante verschijning.

Kawasaki zou Kawasaki niet zijn als ze de Z1000 naast de Euro4 aanpassingen niet verder zou perfectioneren. Zo kreeg de Z1000 een nieuw display met versnellingsindicator en zijn de richtingaanwijzers vervangen door nog scherper vormgeven exemplaren. Het achterspatbord kreeg een nieuwe vorm voor een betere bescherming tegen opspattend water. De spiegels werden aangepast en kunnen nu onder een nog grotere hoek versteld worden.

Verder kreeg de Z1000 een Assist & Slipper Clutch en is de achterrem nog krachtiger geworden. Naast de instelbare remhendel is nu ook de koppelingshendel vervangen door een instelbaar exemplaar. Tot slot werd het comfort van de achtervering sterk verhoogd dankzij een vernieuwd linksysteem, zonder dat dit ten koste gaat van de sublieme handling.

De 2017 Kawasaki Z1000 zal dit najaar bij de dealer staan, de prijs volgt binnenkort.

kawasaki-z1000-2017-groen kawasaki-z1000-2017-oranje-2 kawasaki-z1000-groen-2 z1000-2017-oranje

Kawasaki kondigt nieuwe Z650 en Z900 2017 aan

Op de Intermot in Keulen (4 oktober) heeft Kawasaki een vooraankondiging gedaan van de nieuwe Kawasaki Z650 en Z900.

Twee compleet nieuwe modellen van de nieuwe ‘Refined Raw’ Z familie.
Meer informatie volgt op 8 november tijdens de EICMA Motor Show in Milaan.

Stay tuned for updates.. !

z650-2017 z650_static1 z900-2017-2 z900-2017

Z1000SX
De Kawasaki Z1000SX is onmiskenbaar de grondlegger van het Sport-Touring segment. Met zijn SuperSport prestaties en Touring comfort is de “SX” met recht een sportmachine en reismotor in één. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Z1000SX al meteen vanaf zijn introductie een regelrechte hit was. Op de Intermot in Keulen presenteerde Kawasaki de compleet nieuwe derde generatie van deze alleskunner, met nieuwe looks, nog meer comfort en baanbrekende elektronica.

Het eerste wat in het oog springt aan de Z1000SX is het compleet nieuwe kuipwerk, waarin duidelijk de Ninja SuperSport roots nog meer de overhand krijgen. Net als zijn naakte broer is de Z1000SX nu ook standaard voorzien van LED verlichting voor ultra moderne looks en een maximale lichtopbrengst.

Onderhuids ging Kawasaki veel verder dan alleen Euro 4 aanpassingen, want dankzij de meest moderne Bosch IMU regelunit, bekend uit de Ninja ZX-10R Superbike, kreeg de Z1000SX er een legio aan hoogstaande elektronische snufjes bij, zoals KCMF (Kawasaki Cornering Management Function) een nog betere KTRC (Kawasaki TRaction Control) en nog meer zekerheid van het KIBS (Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System). Uiteraard kan de rijder ook kiezen uit verschillende Power Modes. Het compleet nieuwe display met grote analoge toerenteller, versnellingsindicator en multifunctioneel LCD scherm maken de digitale revolutie compleet.

Sportief reizen op de Z1000SX wordt nog aangenamer, want ook het comfort werd flink aangepakt. Zo werd niet alleen het kuipwerk breder, maar werd ook het windscherm vergroot voor nog meer bescherming. Net als het voorgaande model is het windscherm zeer gemakkelijk in drie standen te verstellen voor een maximale bescherming of een optimale snelheidsbeleving.

Zowel voor de rijder als de passagier is het zitcomfort nog verder verbeterd door een nieuw, breder zadel en een dikker uitgevoerde duo-zit. Die laatste is tevens extra verhoogd aan de voorzijde, zodat de passagier tijdens het remmen minder gemakkelijk naar voren schuift. Bovendien worden beide zadels vervaardigd uit nieuw materiaal voor nog meer comfort, ook op lange afstanden.

Verder werden de spiegels 20mm verder naar buiten geplaatst voor een groter zichtveld naar achteren en werden de toch al superieure vering en remmen nog verder geperfectioneerd.

z1000sx-candy-lime-green-metallic-carbon-grayz1000sx-2017-metallic-spark-black-metallic-graphite-grayz1000sx-2017-candy-burnt-orange-metallic-carbon-gray

Kleuren: Candy Lime Green, Metallic Spark Black en Candy Burnt Orange.

Ninja 650
Ook in de middenklasse brengt Kawasaki revolutionair nieuws met de compleet nieuwe Ninja 650, een ultra moderne en sportieve reïncarnatie van de uiterst succesvolle ER-6f. De Ninja 650 biedt een unieke combinatie van Supersport looks en dagelijkse bruikbaarheid, waarmee deze innovatieve machine meteen zijn eigen unieke segment creëert.

Voor een perfecte mix tussen sportiviteit en bruikbaarheid is de Ninja 650 voorzien van een nieuw ontwikkelde watergekoelde parallel twin met een heerlijk koppelrijk karakter en bruikbaar vermogen onder praktisch alle omstandigheden. Daarnaast is deze 69pk sterke krachtbron ook nog eens 6,8% zuiniger geworden dan zijn voorloper en standaard voorzien van een Assist & Slipper koppeling.

Door het gebruik van een lichtgewicht trellis frame (bekend van de Supercharged Ninja H2) en een aluminium achterbrug is de Ninja 650 een overweldigende 19kg lichter geworden. Nieuwe Nissin remmen en ABS zorgen voor een indrukwekkende en perfect doseerbare remkracht, terwijl de horizontaal geplaatste achterschokdemper zorgt een nog betere handling. Het lichte gewicht zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor een grotere toegankelijkheid, evenals de standaard zadelhoogte van slechts 790mm.

Om de rijder optimaal te informeren heeft Kawasaki een compleet nieuw dashboard ontwikkeld. Zo heeft de grote analoge toerenteller een instelbare shift up light, waarbij de naald van de toerenteller rood kleurt als er opgeschakeld dient te worden. Het zeer complete multifunctionele display met onder andere een versnellingsindicator en een buitentemperatuurmeter maakt het geheel af.

Van de sportieve kuip met verstelbaar windscherm tot het schitterende LED achterlicht, de compleet nieuwe Ninja 650 is klaar om de harten van vele motorrijders te veroveren!

ninja-650-2017-metallic-spark-black ninja-650-2017-candy-burnt-orange
Kleuren: Metallic Spark Black/Pearl Blizzard White/Candy Burnt Orange

Dit model wordt ook uitgebracht als Ninja 650 KRT Edition in de kleurenspecial Lime Green / Ebony
ninja650-krt-edition-lime-green-ebony

Ninja ZX-10R

De enorme ervaring die door het Kawasaki Racing Team met Jonathan Rea en Tom Sykes is opgedaan in het World Superbike is regelrecht terug te vinden in de nieuwe Ninja ZX-10R. Nooit eerder was in een productiemotor dan ook zo veel hoogstaande World SBK technologie terug te vinden.

ninja-zx-10r-1 ninja-zx-10r-2 ninja-zx-10r-3

Kleur: Pearl Blizzard White / Metallic Flat Raw Titanium

Ninja ZX-10RR – Get even closer
Kawasaki voert niet alleen op straat vele segmenten aan, ook op het circuit gaat het Kawasaki voor de wind met diverse titels in het World SBK. Als hommage aan de vele motorsport successen brengt Kawasaki de Ninja ZX-10RR, een unieke race ready Supersport die geschikt voor zowel het circuit als de openbare weg.

De exclusieve Ninja ZX-10RR gaat gehuld in de kenmerkende “Winter Test” kleuren van het Kawasaki Racing Team en zit boordevol hoogwaardige upgrades die maximale prestaties mogelijk maken voor zowel een professionele coureur als een gewone rijder. Maar dat deze machine alleen gemaakt is om te presteren blijkt bijvoorbeeld wel aan het feit dat er geen plaats is voor een bijrijder. Bovendien is de productie voor Europa gelimiteerd tot slechts 500 stuks.

Als eerste werd het hart van de Ninja ZX-10RR aangepakt door de klepstoters te voorzien van een DLC coating voor minder frictie en werden de carters extra verstevigd. Verder werd de cilinderkop aanpast, waardoor er direct “hete” nokkenassen geplaatst kunnen worden. De KQS Kawasaki Quick Shifter werd uitgebreid en kan nu voor zowel op- als terugschakelen gebruikt worden.

Het chassis kreeg een enorme upgrade in de vorm van gesmede aluminium Marchesini wielen die het onafgeveerde gewicht aanzienlijk verlagen. Voor de remmen werd er gekozen voor de absolute top, namelijk Brembo M50 monobloc remklauwen, gegroefde Brembo schijven en een radiale Brembo rempomp met gevlochten remleidingen. De revolutionaire Showa BFF voorvork en horizontaal geplaatste achterschokdemper bieden vele instelmogelijkheden voor een ideale setting.

Ook op het gebied van elektronica is Ninja ZX-10RR ongekend compleet. Dankzij Kawasaki’s unieke zesvoudige IMU worden de onderstaande elektronische middelen haarscherp aangestuurd:
KCMF – Kawasaki Cornering Management Function
S-KTRC – Sport-Kawasaki Traction Control
KEBS – Kawasaki Engine Brake Control
KLCM – Kawasaki Launch Control Mode
KIBS – Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System
Instelbare Power Modes

De race-ready Ninja ZX-10RR zal komend seizoen prominent aanwezig zijn op de paddocks van de Superbike en Superstock competities en natuurlijk in de garage van een aantal gelukkige eigenaren.

ninja-zx-10rr-2017-flat-ebony

Kleur: Flat Ebony

Ninja H2 Carbon
Kawasaki heeft zichzelf wederom overtroffen door het meest geavanceerde model ooit nog verder te verbeteren in de vorm van de 2017 Ninja H2 Carbon. Naast een Euro4 update heeft de Ninja H2 vele nieuwe features gekregen, waaronder Kawasaki’s meest geavanceerde elektronica en een hoogwaardige Öhlins TTX achterschokdemper. Maar alsof dat nog niet exclusief genoeg is, brengt Kawasaki tevens de unieke Ninja H2 Carbon op de markt. Een absoluut collectors item, waarvan er slechts 100 stuks geproduceerd worden.

De Ninja H2 Carbon is voorzien van een lichtgewicht en ultra sterke carbonfiber topkuip en een geweldige nieuwe matzilveren kleur op de op de overige delen. Daarnaast wordt iedere Ninja H2 Carbon voorzien van een uniek serienummer in het Supercharger logo op het motorblok.

Omdat de Kawasaki Ninja H2 en Ninja H2R prestaties leveren die nog nooit eerder vertoond waren, moesten vele onderdelen speciaal ontwikkeld worden. Zo zijn de Brembo rem- en koppelingshendel korter dan standaard, om te voorkomen dat deze bij zeer hoge snelheden door de rijwind worden ingedrukt. Voor 2017 zijn beide hendels tevens voorzien van kleine gaatjes om zo nog beter bestand te zijn tegen de winddruk.

De toch al indrukwekkende lijst met elektronische hulpmiddelen van de Ninja H2 kon door de toepassing van Kawasaki’s baanbrekende 6-voudige IMU nog verder worden uitgebreid met onder andere Corner Braking Control. Daarnaast kunnen de bestaande hulpmiddelen dankzij de extra input van de IMU nog beter functioneren en werd de KQS Kawasaki Quick Shifter uitgebreid met een down shift functie voor vliegensvlug op- en terugschakelen.

ninja-h2-carbon-2017-mirror-coated-matte-spark-black

Kleur: Mirror Coated Matte Spark Black

Z800e
Voor nieuwkomers die hun zinnen hebben gezet op een middengewicht-supernaked is er de Z800e. Hij is er met 95 pk (70 kW) en in een uitvoering die voldoet aan de wettelijke eisen voor het A2-rijbewijs, dus met 48 pk (35 kW). Daarmee is de populaire Kawasaki Z-range dus ook binnen bereik van beginnende jonge motorrijders.

Voor 2017 is de Z800e voorzien van een stoere zwarte kleurstelling met nieuwe graphics en wordt dit model standaard voorzien van een fraaie belly-pan. De 2017 Kawasaki Z800e is nu beschikbaar vanaf € 9.149,- en is op voorraad in onze showroom in de kleur Metallic Spark Black!

16ZR800F_44JBLKDLS2CG_C 16ZR800F_44JBLKDRF2CG_C 16ZR800F_44JBLKDRS2CG_C

Versys 1000 Tourer
De Versys 1000 Adventure Sports is een ware globetrotter met de rijeigenschappen en het comfort van een sportieve toermotor. Naast de zeer complete basisuitrusting werd de Versys 1000 dit seizoen standaard voorzien van een Tourer pakket, bestaande uit geïntegreerde Mono-Key zijkoffers met luxe binnentassen, handkappen en een tankpad. Het bleek een enorme hit, want binnen een paar maanden was de Versys 1000 in de Benelux volledig uitverkocht.

Voor diegenen die te laat waren heeft Kawasaki goed nieuws, want de Versys 1000 Tourer is momenteel weer leverbaar in de populaire kleur “Raw Titanium”. Wacht echter niet te lang, want de voorraad is beperkt! De Kawasaki Versys 1000 Tourer is nu beschikbaar vanaf € 13.699,-

Versys 1000 Tourer SIL 2017versys1000tourer-silver-2

W800

Vijftig jaar na de introductie komt er een einde aan de iconische W-serie van Kawasaki, met de W800 Final Edition luidt Kawasaki het slot van een legendarisch tijdperk in.

Voor 2017 zal er naast de huidige W800 SE een gelimiteerd aantal W800 Final Editions beschikbaar zijn. Dit zal voor fans en liefhebbers in Europa de laatste kans zijn om een nieuwe Kawasaki W-serie te bemachtigen. De W800 Final Edition valt op door zijn unieke kleurstelling, namelijk Candy Brown met Candy Sunset Orange accenten en een Final Edition logo.

Veel kenners zien de W800 dankzij zijn authentieke styling als een moderne klassieker. De schitterende vormgeving van het luchtgekoelde 773 cc staande Twin blok en de nokkenasaandrijving met de karakteristieke koningsas zorgen voor een uitgesproken vintage look. Kawasaki’s oog voor detail is overal duidelijk zichtbaar en geeft de W800 een nostalgische en tegelijkertijd kwalitatief ongekend hoogstaande uitstraling. De bekroning daarvan is natuurlijk het opvallende tankembleem, afgeleid van het originele W-serie, die de lange historie van dit model onderstreept.

De historie van de W-serie kan terug worden herleid naar 1966, het jaar waarin Kawasaki de eerste W1 introduceerde. Met zijn robuuste, betrouwbare 650 cc blok en een vermogen van 50 pk was de W1 de eerste zware viertakt van Kawasaki. En met succes, want vooral op de Amerikaanse markt bleek de W1 een schot in de roos. Het succes was zelfs zo groot dat de W1 gezien wordt als de basis voor het succes van het merk Kawasaki op de Amerikaanse markt.

De vormgeving en de basistechniek van de oorspronkelijke W1 waren eveneens terug te vinden in de W650 die in 1998 op de markt kwam. Dit model trok onmiddellijk een eigen legioen liefhebbers aan, het bewijs dat echte stijl nooit uit de mode raakt! In 2011 kwam de opvolger daarvan in de vorm van de W800 met meer cilinderinhoud, maar met dezelfde authentieke kwaliteit en prachtige styling die altijd kenmerkend voor de W-serie is geweest. De W800 Final Edition is dan ook een passend eerbetoon aan de rijke historie van de Kawasaki W-serie.

De Kawasaki W800 Final Edition zal medio juli beschikbaar zijn, vanaf € 9.799,-

16EJ800A_40ABRNDRF2CG_C16EJ800A_40ABRNDLS2CG_C 16EJ800A_40ABRNDRS2CG_C

 

Lees meer

Foto’s diverse evenementen

Datum: 28-10-2015

Diverse albums van activiteiten bij Motorplanet Almere

Lees meer

  • Putoline
  • Premier Helmets
  • RXA
  • GC
  • Klicbag